Els Ajuntaments de Campdevànol i de Ajuntaments de Campdevànol les Llosses. En la redacció del pla també hi ha participat la comunitat de propietaris i veïns.

La mesura principal del pla és que a partir del mes de juny els visitants hauran de pagar una ecotaxa de 5 euros al dia per entrar al Torrent de la Cabana i gaudir de les gorgues.

L'entrada només s'haurà d'abonar els dies d'accés controlat. Són els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i setembre i cada dia d'agost.

Pel que fa al juliol, els ajuntaments estudien si cobren entrada en dies laborables o només ho fan els caps de setmana.

Són uns gorgs que a l'estiu apleguen gran quantitat de banyistes i també de caminants que segueixen la ruta del Torrent de la Cabana. En una diada festiva i calorosa d'estiu s'han arribat a aplegar 2.000 persones a la zona. Amb l'ecotaxa preveuen controlar l'afluència de visitants i limitar-la.

La taxa no afectarà tothom. Els nens menors de 12 anys i les persones empadronades a Campdevànol i les Llosses estaran exemptes de pagar-la.

Pagar l'ecotaxa donarà dret a aparcar de manera gratuïta a l'aparcament situat a l'entrada dels gorgs per Campdevànol. De normal i fora de temporada aparcar-hi té un cost de 10 euros.