El Concurs artístic i literari d'Amics de la Unesco s'apropa als 500 participants

Les modalitats de dibuix, narració, fotografia i postals són les que reben el major nombre de treballs

16.05.2017 | 10:45
L´entrega dels premis, divendres, a la Casa de Cultura.

La 22a edició del Concurs artístic i literari de l'associació Amics de la Unesco va rebre 468 treballs en les diferents modalitats incloses en el certamen, procedents de Blanes, Girona, Mont-ras, Palamós, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vidreres. Dibuix, narració, fotografia i postal van ser les varietats a les quals es van presentar més treballs.

Els premis es van entregar divendres a la tarda, en un acte a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, que es va tancar amb una projecció i la sardana Record de Calella, del compositori de Torroella de Montgrí Vicenç Bou. En aquesta ocasió, el tema del concurs era «Camins: un mitjà de comunicació i un bé patrimonial».

La guanyadora de la modalitat d'article inèdit, que va rebre 10 treballs, va ser Laia Serra, de l'institut Salvador Espriu (Salt). De les 22 auques presentades, es van premiar Júlia Cors, de l'escola Migdia (Girona); i Guillem Jerez, del Bell-lloc.

De les 21 cartes a mà, van guanyar Judit Freixas, de l'institut Santiago Sobrequés (Girona); i Aleix Santamarina, de Vidreres.

La modalitat de dibuix va rebre 109 treballs, amb primers premis per P5 de l'escola Migdia; Andrei Zamora i David Siles, del Vilagran (Salt); Marc Boadas, del Bell-lloc; Salma Abdellati El Morabit i Núria Cadenas, de Girona. Dels 48 ex-libris, es van guardonar Jana Olivas, del Migdia; i Víctor Rothenhofer, del CE Empordà (Roses).

En fotografia es van presentar 82 imatges i el jurat va premiar Bernat Aleítiz, del Migdia; Sergi Ayza, del Bell-lloc; Josep Comas, de la Fundació Astrid 21; i Juanjo Valero, de Sant Feliu de Guíxols. De les 96 narracions, es van premiar Jana Olivas i Max Tulsà, del Migdia i el Bell-lloc, respectivament; Joel Cano, del Bell-lloc; Emma Jurita i Joan Vilar, de l'institut Sa Palomera (Blanes) i de Palamós; i Agnès Valentí, de Roses. Finalment, la modalitat de postals va rebre 81 treballs i el jurat va considerar que els guanyadors havien de ser Aniol Magí, del Migdia; Àlex Alonso, del Bell-lloc; i Ester Iglesias, de la Fundació Astrid 21, de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema