Les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques (SaTP) de Girona, que depenen del Consell Territorial de Salut Pública a Girona, han començat a treballar per abordar tots aquells aspectes que, tot i trobar-se fora del sistema sanitari, afecten la salut dels gironins, com els factors econòmics, ambientals, demogràfics o socials. Aquestes comissions, que pretenen traslladar al territori aspectes concrets del Pla Interdepartamental de Salut Pública, l'anomenat Pinsap, a través de dinàmiques de treball intersectorial en xarxa, entre representants de la Generalitat, del món local i acadèmic, de les entitats proveïdores de serveis de salut, de diferents col·legis professionals, així com també del tercer sector i del teixit associatiu.

A partir de tot el que es va proposar en la primera trobada del Consell Territorial de Salut Pública a Girona, que es va constituir al març, s'han acabat concretant i prioritzant per aquest any tres temes a treballar per Comissions Tècniques, que són la d'envelliment; la d'entorn, alimentació i activitat física; i la de joves i estils de vida saludable.

Dins d'aquestes comissions s'ha decidit, entre d'altres, fomentar la intergeneracionalitat augmentant el vincle entre les persones de diferents edats i l'enriquiment mutu. A més de treballar l'envelliment actiu des de l'entorn laboral, o aportar idees per facilitar que la gent gran pugui decidir com vol envellir des del marc del model d'atenció centrada en la persona.

També es vol potenciar el rol de les famílies en les tasques educatives fent especial èmfasi en els entorns més vulnerables, revisant l'evidència de les actuacions que s'estan duent a terme i dissenyant-ne de noves.