Va veure un control dels Mossos d'Esquadra i va decidir evitar-lo com fos per tal que no l'enxampessin amb una furgoneta robada al volant. Això és el que va fer un delinqüent reincident la matinada de dissabte a diumenge quan circulava per la Nacional II antiga al seu pas pel municipi de Sant Julià de Ramis.

Quan faltaven uns 200 metres per arribar al control d'alcoholèmia al quilòmetre 721 de l'N-IIa, el conductor va girar cua. Ràpidament, va fugir i va enfilar per la carretera. Al seu torn, els agents dels Mossos de Trànsit a Girona en veure'l no van dubtar a iniciar una persecució. Va ser un seguiment de prop de dos quilòmetres fins que els agents van aconseguir aturar-lo. Per fer-ho, li van barrar el pas amb els vehicles i el van detenir malgrat que aquest va oposar resistència.

Quan li van demanar per fer-se la prova d'alcoholèmia, ja que presentava signes evidents d'anar begut, l'home s'hi va negar. Li'n van poder fer una d'inicial que va donar 0,40 mg/litre d'aire expirat, quan el màxim permès és de 0,25 mg/l. Tot i això, es va negar a continuar amb les proves i, per tant, no se li van poder practicar.

Es dona el cas, a més, que quan els agents van mirar la placa de la matrícula de la furgoneta que conduïa el fugitiu, una Citroën Jumper, va resultar que era un vehicle robat. En concret, l'havien sostret el 5 de maig a Barcelona.

Després de detenir-lo i inspeccionar el vehicle, els Mossos dvan decidir acusar el conductor de ser el presumpte autor de tres delictes: robatori i furt d'ús de vehicle; resistència i desobediència als agents i un per la negativa a sotmetre's a les proves.

El detingut té 38 anys i nacionalitat marroquina. Es dona el cas que és una persona coneguda per la policia ja que té una desena d'antecedents policials. És reincident en tema de robatoris.

El delinqüent va passar diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.