Va veure un control dels Mossos d´Esquadra. Això és el que va fer un delinqüent reincident la matinada de dissabte a diumenge quan circulava per la Nacional II antiga al seu pas pel municipi de Sant Julià de Ramis.

Quan faltaven uns 200 metres per arribar al control d´alcoholèmia al quilòmetre 721 de l´N-IIa, el conductor va girar cua. Ràpidament, va fugir i va enfilar per la car­retera. Al seu torn, els agents dels Mossos de Trànsit a Girona en veure´l no van dubtar a iniciar una persecució. Va ser un seguiment de prop de dos quilòmetres fins que els agents van aconseguir aturar-lo. Per fer-ho, li van barrar el pas amb els vehicles i el van detenir malgrat que aquest va oposar resistència.

Quan li van demanar per fer-se la prova d´alcoholèmia, ja que presentava signes evidents d´anar begut, l´home s´hi va negar. Li´n van poder fer una d´inicial que va donar 0,40 mg/litre d´aire expirat, quan el màxim permès és de 0,25 mg/l. Tot i això, es va negar a continuar amb les proves i, per tant, no se li van poder practicar.

Es dona el cas, a més, que quan els agents van mirar la placa de la matrícula de la furgoneta que conduïa el fugitiu, una Citroën Jumper, va resultar que era un vehicle robat. En concret, l´havien sostret el 5 de maig a Barcelona.

Després de detenir-lo i inspeccionar el vehicle, els Mossos van decidir acusar el conductor de ser el presumpte autor de tres delictes: robatori i furt d´ús de vehicle; resistència i desobediència als agents i un per la negativa a sotmetre´s a les proves.

El detingut té 38 anys i nacionalitat marroquina. Es dona el cas que és una persona coneguda per la policia ja que té una desena d´antecedents policials. És reincident en tema de robatoris

El delinqüent va passar diumenge a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.