Uns 200 nadons prematurs nascuts a Girona s'han beneficiat de la llet materna que més de 2.500 mares han donat de manera altruista al Banc de Llet Materna. Aquesta branca del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, rep donacions de mares per a poder alimentar els bebès que no poden ser alletats per la seva progenitora. Des de la seva creació el 2011, el Banc de Llet de Catalunya ha alimentat més de 2.000 criatures.

El Banc de Llet Materna de Catalunya ha experimentat un augment de la seva activitat en el darrer any ja que ha acabat 2016 amb 621 donants, 1.106 litres de llet distribuïts i 487 nadons beneficiaris. En el cas de Girona, l'any passat 71 gironines van fer una donació al banc, que va alimentar 35 receptors.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, el Banc de Llet Materna organitza demà un acte de celebració amb una petita xerrada sobre la situació i la importància del Banc de Llet a Girona amb les doctores Anna Duran del servei de Neonatologia de l'hospital Trueta i Anna Millán, responsable del Banc de Llet Materna a Girona. Després de l'acte, que comença a les 11, es farà una fotografia simbòlica amb donants i receptors per celebrar que són "la família nombrosa més gran de Catalunya".