L'Ajuntament d'Olo Ciències i Humanitats. Es tracta de la residència Faber, posada en servei el setembre del 2016. Quan es va activar, el projecte comptava amb un pressupost de 150.000 euros anuals, repartits entre l'Ajuntament d'Olot i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Sobre el concurs publicat ara, el tinent d'alcalde, Josep Berga (PDeCAT), va exposar que l'anterior exercici d'allotjaments el varen adjudicar a l'hotel Riu Fluvià per a un període de 8 mesos. Va assenyalar: «El vàrem fer per veure si funcionava bé». Va valorar que el resultat va ser molt bo i ara el concurs és per a un període de 12 mesos amb possibilitat d'un any de pròrroga». Va indicar que tothom que hi estigui interessat s'hi pot apuntar».

Les clàusules apunten un pressupost anual màxim de licitació de 86.173 euros amb l'IVA exclòs. Els serveis d'allotjament i manutenció (pernoctacions) s'efectuaran d'acord amb el preu unitari de 60,91 euros (IVA exclòs). Hi ha una previsió màxima de 1.322 pernoctacions. El nombre de les pernoctacions anuals incloses en el preu podrà oscil·lar entre les 980 i les 1.322. També preveuen la posada en disposició d'un espai comú, valorat en 3.650 euros anuals, i la posada en disposició d'una sala de conferències per valor de 2.000 euros anuals.

Fins ara ubicada a les instal·lacions de l'hotel Riu Fluvià, ara Faber disposa de vuit habitacions àmplies i lluminoses, amb les condicions necessàries per treballar còmodament. Dins de l'hotel hi ha un espai de trobada on els residents poden treballar i compartir el seus projectes amb els altres residents. La sala de conferències completa les instal·lacions que es poden fer servir dins del mateix hotel.

De manera complementària, Faber pot oferir accés a altres equipaments de la ciutat, com el Teatre Principal d'Olot, la sala El Torín, la biblioteca Marià Vayreda, l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, l'Escola Municipal de Música i altres centres culturals i cívics que completen la xarxa d'espais disponibles.

En el decurs d'aquest any, la residència Faber ha allotjat 54 estadants repartits en les àrees de periodisme, dansa, matemàtiques i humànitats. Encara falten dues estades dedicades a l'estudi de les creences relgioses i el feminisme. Durant el 2016, varen allotjar 16 estadants.

Els estadants retornen l'aportació del municipi amb conferències i amb xerrades i classes als instituts.