Sant Jaume de Llierca ha activat l'espai social El Fil

Adequar l'edifici com a espai social ha costat 165.000 euros, que han estat finançats per l'Ajuntament i la Diputació

18.05.2017 | 10:41

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, fa pocs dies, va activar el nou espai sociocultural El Fil. Es tracta d'un centre destinat a impulsar l'activitat social, cultural i de lleure del municipi i del conjunt de la comarca.

Les obres de l'edifici es van iniciar el 6 de setembre de 2016 i van finalitzar el passat 27 de març. Aquest projecte ha estat finançant de manera conjunta per l'Ajuntament i la Diputació de Girona, la qual ha aportat 70.000 euros, i l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que a través del PUOSC 2016 hi ha aportat els 95.000 euros restants.

A la planta baixa, hi ha una nova biblioteca que forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Girona i un espai jove.

A la primera planta s'ha habilitat una sala de conferències que té capacitat per a quaranta persones aproximadament, i la segona planta compta amb una sala polivalent i de reunions per a les entitats de la localitat. En aquest moment es calcula que fins a dotze entitats que no disposaven d'un espai on reunir-se ara en podran fer ús.

 En el decurs de l'acte, Lluís Costabella, diputat de la Diputació de Girona, va explicar que «des de l'ens que represento ens sentim molt satisfets d'haver pogut col·laborar en la remodelació de l'espai sociocultural El Fil, que facilitarà la feina que desenvolupen les diferents entitats de Sant Jaume de Llierca i els proporcionarà un lloc on treballar».

Costabella també va remarcar que «El Fil representa la materialització de la idea del treball col·laboratiu arrelat al territori, que sap utilitzar les xarxes i els instruments col·lectius per donar respostes a les necessitats».

A la inauguració també hi va assistir Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca, acompanyat per altres representants municipals i diversos veïns del municipi.

Cargol va explicar que ara l'Ajuntament irà de cara a activar un casal de jubilats a través d'un procés participatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema