La UdG és una de les tres facultats de l'Estat amb un 100% d'aprovats al MIR

Augmenta el nombre de llicenciats gironins que escullen un centre de la demarcació per a la formació especialitzada · L'estudiant amb la nota més alta, en la posició 101 del rànquing estatal, es formarà en Neurologia a l'hospital Trueta

19.05.2017 | 07:15
La Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en una imatge d´arxiu.

La Facultat de Medicina de la Universitat de Girona és una de les tres úniques universitats de tot l'Estat que ha aconseguit un 100% d'aprovats en la convocatòria d'aquest any dels exàmens MIR, les proves que donen accés a la formació mèdica especialitzada. Els vuitanta aspirants de la Universitat de Girona han superat la nota de tall de l'examen, segons un informe preliminar del Ministeri de Sanitat.

«Estem molt satisfets dels resultats, ja que en aquesta edició només ho han aconseguit tres centres, dos dels quals són privats», explica el degà de Medicina de Girona, el doctor Joan San. A més de la UdG, han fet el ple la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid i la Universitat Internacional de Catalunya, mentre que el 98,79% dels aspirants provinent de la Universitat de Navarra i el 98,4% de la Universitat Autònoma de Madrid, també han superat la nota de tall.

Aquesta era la tercera fornada d'estudiants de la Universitat de Girona que es presentava al MIR, on el centre gironí sempre ha aconseguit molt bons resultats. La primera generació de metges de la universitat gironina ja va obtenir també un 100% d'aprovats -llavors van ser només quatre les facultats que ho van aconseguir- i l'any passat, el 98%, col·locant, a més, una estudiant entre les deu millors notes de tot l'Estat i un altre candidat al Top 100 de la convocatòria.

De la vuitantena d'estudiants gironins que es van presentar a l'examen MIR el passat mes de febrer, 67 ho feien per primera vegada, mentre que els altres tretze opositors repetien per aconseguir millor nota i accedir a la plaça desitjada.

Més residents a Girona

En total, 63 dels candidats gironins van poder accedir a una plaça en un centre sanitari per a formar-se els propers anys. I és que en aquesta edició, s'havien presentat a la convocatòria 13.437 opositors per ocupar 6.328 places de formació.

Vint-i-tres llicenciats de Girona van optar per un centre de Barcelona per fer l'especialització mèdica, però vint-i-un han preferit quedar-se a la demarcació, pels quinze que ho van fer en la convocatòria passada.

De fet, l'estudiant de la facultat gironina amb millor nota de la convocatòria, que ha obtingut la posició 101 en el rànquing estatal, ha optat per fer la residència en Neurologia a l'hospital Josep Trueta de Girona.

«Per nosaltres és important que cada vegada més estudiants triïn Girona, vol dir que es tanca el cercle», destaca el degà sobre l'arrelament dels metges formats a la UdG als centres hospitalaris o d'atenció primària del territori. «Ara només faltaria que, un cop formats, després de la residència, també volguessin reincorporar-se a la facultat per impartir docència», apunta.

Pel que fa a les puntuacions obtingudes, les dades de l'informe preliminar del Ministeri de Sanitat indiquen que la Universitat de Girona ha situat sis estudiants entre els mil primers MIR, onze entre els 1.000 i 2.000 i tretze entre els 2.000 i 3.000.

«Trenta dels nostres opositors s'han situat en el grup fort, el de les millors notes, i això ens fa pensar que estarem en una bona posició quan hi hagi les dades definitives», assegura el responsable de la Facultat de Medicina de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els Marrecs de Salt ja són colla de 9

Els Marrecs de Salt ja són colla de 9

Els de la camisa blau ter van completar el 3 de 9 amb folre, primer castell de nou pisos després...

Figueres allarga la mà a Kènia

Figueres allarga la mà a Kènia

L'associació de voluntaris Children of Africa posa en marxa un projecte per fer arribar l´aigua en...

Augmenta un 80% l´activitat de la Unitat que atén els pacients abans d´una operació a Salt

Augmenta un 80% l´activitat de la Unitat que atén els pacients abans d´una operació a Salt

Actualment les intervencions programades convencionals s'ingressen el mateix dia a l'hospital

Possibilitat de tempestes durant la tarda a l´interior de la província de Girona

Possibilitat de tempestes durant la tarda a l´interior de la província de Girona

Protecció Civil ha deixat el Pla Inuncat en prealerta per la possibilitat de precipitacions en...

Comencen les obres de millora de la carretera de la Parcel·lària

Comencen les obres de millora de la carretera de la Parcel·lària

Els treballs per millorar aquest vial de la Vall d'en Bas costaran 200.000 euros i es faran en...

Enllaços recomanats: Premis cinema