Últim cap de setmana de Temps de Flors

Temps de Flors viu el seu darrer cap de setmana. L'última oportunitat per veure les instal·lacions florals i artístiques. Són 195 projectes distribuïts en un total de 156 punts al llarg de l´itinerari floral. Al llarg del cap de setmana, s'han previst diferents actuacions musicals en diferents punts de la ciutat, els últims concerts de l'A Cappella Festival o un espectacle musical i visual amb foc.

«Verdaguer, ombres i maduixes» al Teatre Municipal de Girona

Els directors Antoni Font-Mir i Pep Paré, i el músic Arnau Tordera, ànima del grup Obeses, presenten aquest dissabte, a les 9 de la nit al Teatre Municipal de Girona, l'òpera rock «Verdaguer, ombres i maduixes». L'obra, basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer, construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat. El llavi de maduixa de la Roser és la vida, i la missió d'una obra magna també és la vida. I encara és vida una infantesa natural, i els companys d'espellofada i tot allò que floreix en el nostre paradís iniciàtic. Però a l'altra banda del mirall hi ha les ombres, la tensió entre el triomf i la catàstrofe, tensions vitals difícilment solubles que es debaten entre el Jo i el Tot. Un home sempre en tensió és l'arrel de la paraula i de la música d'aquesta obra que ens remetrà als nostres propis dubtes. El preu de l'entrada per l'espectacle oscil·la entre els 8 € i els 25 €.

Nit dels Museus

Aquesta setmana se celebra el Dia Internacional dels Museus, la gran festa en la qual museus d'arreu del món reivindiquen el seu paper en el desenvolupament de la societat. A les comarques gironines, més enllà de les jornades de portes obertes, destaca l'activitat 'Joies del Museu amb música' del Museu d'Art de Girona. En la Nit dels Museus, els equipaments de la ciutat de Girona s'uneixen dissabte a la nit a la celebració amb diversos espectacles de circ, dansa, música i cinema. També hi haurà activitat per a famílies a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries i poesia i música al Museu de la Garrotxa, entre altres.

Fira del Pa a Cistella

Cistella (Alt Empordà) celebra aquest diumenge la IV Fira del Pa. Un esdeveniment dedicat a un dels productes gastronòmics amb més tradició, indispensable a totes les taules. La fira comptarà amb un mercat amb una àmplia oferta de pans diversos, a més d'activitats paral·leles com la Tramuntakada (a les 12 h), un tast de pa amb vi i sucre (entre les 14 h i les 16 h) o el taller infantil «Fes el pa» (a les 16 h).

Trobada de colles castelleres a Olot

Coincidint amb el 15è aniversari dels Xerrics d'Olot, la colla garrotxina ha volgut acollir la Trobada de Colles Castelleres Gironines que enguany arriba a la seva sisena edició. Serà diumenge, a partir de les 11 i aplegarà set colles de les comarques gironines (Colla Castellera de Figueres, Vailets de l'Empordà, Minyons de Santa Cristina, Esperxats de l'Estany, Castellers de les Gavarres, Marrecs de Salt i Xerrics d'Olot).

Caminar entre flors a Sant Joan les Flors

El municipi de Sant Joan les Fonts acull aquest cap de setmana la mostra més gran de flors, plantes i bonsais de la comarca de la Garrotxa. Exposicions, instal·lacions, tallers, mercat... Un conjunt de propostes de gran qualitat que durant tot un cap de setmana es poden visitar als espais més destacats del municipi.

La segona Foodtruckada a Llançà

L'Espai El Port acull dissabte i diumenge una quinzena de food trucks, que oferiran tot tipus de productes gastronòmics (hamburgueses veganes, cuina colombiana, menjar japonès, entrepans rústics, piadines i gelats). És la segona edició de la Foodtruckada de Llançà se celebra aquest cap de setmana, convidant els visitants a gaudir de la gastronomia street food, i al mateix temps, de la música en directe i altres activitats.

Jornades Xics gastronòmics a Platja d'Aro

Des d'aquest dissabte, i fins al diumenge 4 de juny, Castell-Platja d'Aro i S'Agaró celebra la segona edició de la Quinzena Gastronòmica Infantil. Un esdeveniment que proposa des d'un menú saludable per infants -que ofereixen diversos restaurants- fins a tallers de cuina o un mercat artesà (els tres dissabtes).

Grupo Compay Segundo a Girona

La Sala Montsalvatge de l'Auditori (Girona) acull diumenge un concert que ens transporta a Cuba. Amb el nom de Grupo Compay Segundo, en homenatge a la memòria del gran Francisco Repilado, els músics que el van acompanyar en la seva exitosa gira per Europa, Japó, Estats Units, Canadà, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Carib, encara avui conserven i enriqueixen el patrimoni inapreciable del mític so amb total fidelitat.Teatre a Blanes

Ramon Madaula i Roger Coma tanquen temporada al Teatre de Blanes amb la comèdia política 'L'Electe'. Els dos actors omplen de dalt a baix l'escenari interpretant un jove polític escollit president de la Generalitat i un psiquiatra que l'ajuda a desfer-se d'un terrible tic que deforma la seva cara. L'espectacle teatral s'oferirà aquest diumenge 21 de maig al Teatre de Blanes al punt de les 7 de la tarda.