La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat la memòria valorada per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre de la comissària de la policia municipal. Es tracta d'un edifici molt assolellat i de baix consum elèctric.

El regidor d'Espai Públic i d'Infraestructures, Josep Gelis (PDeCAT), ha qualificat la comissaria de la policia municipal com a ideal per experimentar l'ús de plaques solars. Segons Gelis, les plaques aportaran energia equivalent a 24 KV per hora. Ha valorat que és poca energia. Ha dit: «Per començar a provar».

Segons ell, de moment, és el segon edifici municipal que disposa de plaques solars. El primer és el vestidor dels camps de futbol base del Morrot. El vestidor va ser posat en servei fa a la vora d'un mes.

Gelis ha explicat que les plaques fotovoltaiques del vestidor i de la comissaria de la policia municipal formen part del pla «La ciutat per les energies sostenibles».

Així doncs, la idea és dotar els edificis municipals existents de plaques fotovoltaiques i d'altres elements com calderes de biomassa o pous de geotèrmia de manera progressiva i segura.

Un exemple de l'adequació n'és l'illa energètica que parteix de l'edifici de l'antic hospital i s'escampa pels edificis municipals que l'envolten.

Càrrega de cotxes elèctrics

El 44% del CO2 que Olot puja a l'atmosfera prové del transport amb vehicles motoritzats. Gelis ha indicat que l'Ajuntament vol reduir el percentatge i l'única manera de fer-ho és apostar pels cotxes elèctrics

A Olot, ara, hi ha 3 llocs de recàrrega de cotxes elèctrics. N'hi ha 2 de privats: un, al concessionari Nissan i l'altre, a l'aparcament soterrani del Firalet. N'hi ha un altre a l'Ajuntament per al vehicle elèctric del municipi.

Ara, l'Ajuntament ha demanat ajut per posar dos carregadors més i, aquests, d'ús públic. Gelis ha indicat que estaran a les entrades de la ciutat. Un, a l'aparcament de Malatosquer, al costat de la Solfa, i l'altre, a l'entrada d'Olot per la carretera de les Tries.