Els tres finalistes dels premis Garroxí de l'Any 2017 ressalten per haver tingut molta presència a les pàgines de Diari de Girona. El Diari va seguir el rodatge de la pel·lícula Estiu 1993 de la directora Carla Simon (les Planes, 1986). Després va donar notícia dels guardons a la Berlinale, el Festival de Málaga, al Festival d'Istanbul i el Festival de Buenos Aires.

Els altres finalistes -Adrià Homs (Barcelona, 1991) i Maria Pilar Curós (les Preses, 1968)- també van tenir el seu protagonisme. Homs va mostrar en un Dominical el seu projecte educatiu La Volta a la Terra, que encara dura. En el decurs del viatge, Homs ha guanyat premis de viatgers i ha dut a terme el documental Com és el teu pupitre.

Maria Pilar Curós va rebre la Medalla al Mèrit Professional per la seva carrera en l'àmbit de les Ciències Econòmiques de la mà del president, Carles Puigdemont, i se'n va donar constància. Abans, va tenir una entrevista a la contraportada per haver estat distingida amb el títol de Membre d'Honor del Consell Europeu de Doctores i Doctors Honoris Causa.

El guanyador del premi Garrotxí de l'Any se sabrà al voltant de les 11 de la nit del dia 2 de juny en el decurs d'una vetllada al restaurant La Deu. Es tracta d'un esdeveniment que es repeteix des del 2007 i que constitueix un dels esdeveniments socials més importants de la Garrotxa. Hi solen assistir al voltant d'unes 500 persones i és molt tractat als mitjans de comunicació, amb retransmissions en directe.

A més del premi Garrotxí de l'Any hi ha els guardons a la Trajectòria Personal, la Millor Iniciativa Empresarial, la Millor Iniciativa Social i la Millor Iniciativa Promocional.