Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per tal d'esclarir les causes que expliquin per què una nena de quatre anys va morir ofegada en un piscina a Ripoll divendres al migdia sense que se n'assabentés ningú. En paral·lel, a més, els Mossos van prendre declaració a les persones que estaven a la piscina en el moment dels fets, entre els quals hi havia cinc professors i quatre monitors.

Un cop acabat l'interrogatori, els agents van decidir, de moment, no acusar-los per la mort de la menor. A banda, ahir al matí es va fer a l'Institut de Medicina Legal de Girona l'autòpsia de la nena. L'informe confirma que la nena es va ofegar, ja que els metges van trobar una important quantitat d'aigua als pulmons de la petita.

Cap dels professors i socorristes que controlaven l'activitat de natació de la classe de P4 del l'escola Pirineus de Campdevànol a la piscina de Ripoll, on divendres al migdia va morir la nena de quatre anys, va quedar ahir acusat de cap delicte un cop van haver declarat davant els Mossos d'Esquadra. La policia manté la investigació oberta per intentar saber què va passar. En total van declarar els 5 professors, els 4 socorristes i d'altres usuaris que estaven al lloc dels fets, tots com a testimonis.

Durant la jornada d'ahir també es va saber el resultat de l'autòpsia practicada a la petita al matí. L'informe dels metges certifica que la nena va morir ofegada. En l'anàlisi del cos, els metges van trobar molta aigua als pulmons, cosa que evidencia que es va negar.

El desgraciat fet va passar divendres quan els monitors i professors van adonar-se que la nena no estava amb la resta del grup al vestuari un cop acabada l'activitat que estaven fent. Va ser aleshores quan van decidir tornar a la piscina i van veure que la menor estava surant a l'aigua de bocaterrosa.

Ni els docents ni la resta d'usuaris van assabentar-se del succés i, malgrat que els serveis d'emergència van intentar reanimar-la, no es va poder fer res per salvar la vida de la petita. Fins a la zona es va desplaçar un helicòpter medicalitzat acompanyat d'un equip del SEM, que només va poder confirmar la mort de la nena, malgrat que van intentar reanimar-la durant uns minuts.

L'activitat que es duia a terme en el moment dels fets era habitual. De fet, la vintena de nens de P4 de l'escola Pirineus l'havien dut a terme en diverses ocasions. Després del tràgic fet, un grup de psicòlegs es va desplaçar a Ripoll per atendre la família, els companys i els professors i monitors, que van quedar molt colpits.

L'Ajuntament de Campdevànol va decretar tres dies de dol oficial i les banderes, tant del consistori del poble on residia la criatura com de Ripoll, van onejar a mig pal. En paral·lel, també es van suspendre els Jocs Esportius Escolars de Catalunya que s'havien de dur a terme aquest dissabte a la capital del Ripollès i la piscina on van passar els fets estarà tancada fins dilluns a la tarda en senyal de dol.

La cerimonia de comiat tindrà lloc avui, a les 16 hores, a l'església parroquial de Sant Cristòfol del municipi de Campdevànol.