El gestor aeroportuari espanyol Aena invertirà 20 milions d'euros a l'Aeroport de Girona-Costa Brava al llarg dels propers quatre anys, segons consta en el Document de Regulació Aeroportuària del Ministeri de Foment (DORA), que detalla els projectes estratègics de millora dels aeroports nacionals.

L'empresa constructora madrilenya Abaldo efectua aquests dies els treballs previs a la que serà la primera fase de les obres, ajudicada per 6,87 milions d'euros (l'import inicial era de 9,89) i que consistiran en l'adequació del paviment de la plataforma de l'aeròdrom. Afectaran uns 150.000 metres quadrats de superfície dels espais adjacents a la pista (no està previst intervenir-hi), com ara la zona on aparquen els avions, i tindran una durada de dos anys.

Aixecar el paviment

Es tracta de la intervenció més important de totes les que ha previst el Ministeri de Foment. Més concretament, s'aixecarà el paviment, s'arranjarà i a continuació es cobrirà amb una nova capa. Els treballs obliguen a aixecar una planta de producció de quitrà a l'aeroport. Més endavant, apunta el DORA, s'invertiran 3,17 milions en millores del carrer de rodatge (l'inici d'aquesta actuació es preveu per al 2019) i 4,88 milions més en millores de seguretat (que podrien arribar a partir de l'any 2020).

Aquestes noves inversions se sumen als 150 milions d'euros que Aena ha invertit a Vilobí al llarg dels darrers deu anys. El diari econòmic Expansión informa que vuit empreses van concórrer al concurs negociat. L'oferta d'Abaldo era un 30,5% el preu inicial del projecte. El DORA també preveu millores als aeroports catalans de Barcelona-El Prat (157,1 milions) i de Reus (18,38 milions).