Fira de Girona s'està recuperant de la crisi i preveu tancar l'any 2017 en positiu. Això suposarà un important signe de millora, ja que des de l'inici de la crisi l'entitat només acumulava exercicis negatius: es calcula que les pèrdues d'aquest període pugen a uns 1,3 milions d'euros. Malgrat aquesta situació, la Fira assegura que mai ha vist perillar la seva supervivència, ja que les aportacions dels patrons i els estalvis propis han estat cobrint el dèficit.

Després de veure els resultats d'una auditoria, la direcció de l'entitat està convençuda que podran tancar aquest any 2017 amb uns beneficis de 53.500 euros. Aquest estudi, doncs, demostra que la Fira podria haver superat la crisi dels últims anys. Aquesta situació negativa va provocar que s'hagués de fer un reajustament de despeses en general i una reducció de la plantilla. A més, durant aquests vuit anys hi ha hagut una davallada de l'activitat: es van deixar de fer alguns certamens que eren poc rendibles, com per exemple l'Equus.

Coralí Cunyat, directora de la Fira de Girona, espera que l'exercici del 2017 suposi un «punt d'inflexió» i que a partir d'aquí sempre estiguin en números verds. Malgrat tots els problemes dels últims anys, la Fira ha continuat oferint nombroses activitats i ha pogut fer front a les dificultats econòmiques. Des de la direcció es destaca la capacitat que s'ha tingut per a compensar les pèrdues, sobretot gràcies als beneficis que tenien estalviats.

Les bones perspectives són vistes com a una oportunitat per a poder modernitzar la Fira de Girona. Des de la direcció de l'entitat es creu que s'han d'utilitzar els resultats positius per a invertir en la rehabilitació de l'edifici i la seva posada al dia. A banda de les rehabilitacions, els objectius de l'entitat també passen per dues altres vies: incrementar l'activitat de les fires pròpies i trobar més empreses que els lloguin l'espai per a certàmens. Una estratègia que busca renovar l'espai per a fer-lo més competitiu, tal com van anunciar fa uns mesos. I és que, tal com afirma Cunyat, «per poder vendre la Fira de Girona a tercers cal que les instal·lacions estiguin a l'altura».