L'Agència Tributària de Catalunya estarà implantada als baixos del Consell Comarcal de la Garrotxa, a l'Avinguda 11 de setembre, a partir del 4 de setembre. L'Agència Tributària de Catalunya recapta tributs propis de la Generalitat de Catalunyai els cedits per l'Estat.

En la seva major part, els impostos propis són d'àmbit empresarial, com el de grans establiments comercials, el de riscos ambientals o el cànon de l'aigua que és gestionat per l'ACA. Pel que fa als cedits, n'hi ha de relacionats amb els béns immobles i amb les apostes.

Per tal de propiciar la implantació de l'Agència Tributària Catalana, el Consell Comarcal de la Garrotxa, en el seu darrer ple, va aprovar per unanimitat un conveni amb l'Agència Tributària de Catalunya..

L'acord estableix l'ús compartit d'espais a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa. El compromís és que l'ens comarcal ha d'adequar l'espai que ocuparà l'Agència.

El compliment de l'acord serà possible gràcies a una modificació de crèdit de 110.827 ?, dels quals 18.000 ? són destinats a l'adquisició de mobiliari pel nou servei i 21.000 ? al consorci de promoció comarcal.