El Consell Comarcal de la Garrotxa, en el seu darrer ple, va aprovar de manera inicial el codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals. El document va comptar amb el suport de PDeCAT, ERC, PSC i l'abstenció de la CUP.

Es tracta d''un codi vinculat al compliment de la Llei de Transparència i bob Govern del 29 de setembre del 2014. Estableix les normes de conducta i defineix el mecanisme de control pels ens locals que l'adoptin i el règim sancionador.

En el debat, el conseller del PSC, Josep Guix, va demanar: «Quins són els alts càrrecs». La secretària li va respondre que els càrrecs electes i que en determinats ajuntaments els secretaris i interventors també són denominats alts càrrecs.

El conseller de la CUP, Lluís Rubió, va definir el codi de poc ambiciós i va ressaltar que no s'hi parla de sous.

Va preguntar: «Hem hagut d'esperar que la llei ens digui i ens obligui a tenir aquest codi de conducta». Va seguir: «Hem hagut d'esperar que la llei ens digui i ens obligui a tenir aquest codi de conducta».

Va indicar que en cap moment havien rebut el document complet i que per això s'abstenien. Va exposar que necessitaven el document per fer-hi al·legacions.