Lamuà (PSC), sobre Sánchez: «Ens faltava un referent amb qui interloctuar a l'Estat»

El primer secretari del PSC a Girona afirma que amb la victòria del nou líder del PSOE «com a mínim hi haurà un partit socialista a tot l'Estat més còmplice del PSC» · Paneque també considera que «hi ha hagut a Girona una voluntat d'impuls federal seriós»

24.05.2017 | 09:08

Acabat el procés de primàries a la secretaria general del PSOE, amb l'àmplia victòria de Pedro Sánchez, els socialistes gironins veuen ara l'oportunitat per tornar a recuperar el protagonisme del PSC i, sobretot, ho viuen amb un sentiment de respir perquè el renascut líder del PSOE és qui més «va connectar amb Catalunya».

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, va valorar que, «és el que necessitàvem». «En un moment tan transcendental» per la «situació política catalana, ens faltava tenir aquest referent amb qui interlocutar a Espanya» i «ara el tenim», va dir el també diputat al Congrés.

«En Pedro va saber en aquesta campanya entendre quines esperances estava posant la gent socialista de Catalunya en aquest procés del PSOE i que altres opcions no ho representaven. A més, en ple «procés» a Catalunya, amb «la tensió que està vivint el PSC com a partit català, era molt important quines respostes es donaven per part dels candidats» i la de Sánchez «parlava obertament d'articulació plurinacional de l'Estat, de reconeixement en temes culturals, lingüístics, econòmics per Catalunya», va afegir. A l'espera d'una executiva «renovada, amb empenta i jove», la victòria de Sánchez ha de servir «per dir tot allò que nosaltres podem aportar a la situació catalana i totes les solucions», segons Lamuà. «Ens mancava aquell interlocutor estatal» i ara «en tenim un que sabem que és amatent i que és el que entén millor quina és la situació que estem vivint, i això serà d'agrair en aquests propers dos o tres mesos que aparentment sembla que s'acceleraran les coses». Així, va afegir, «com a mínim hi haurà un partit socialista a tot l'Estat que serà més còmplice del PSC».

Sobre la participació dels militants gironins, més elevada fins i tot que en les primàries del PSC, Lamuà es va mostrar «content» perquè «seguim participant més a les nostres comarques i activant cada cop més gent de la nostra militància en aquests processos».

Per la seva part, la primera tinenta d'alcalde a Girona i primera secretària de l'agrupació a Girona, Sílvia Paneque, que formava part de la plataforma amb un centenar de membres en suport a Sánchez, va valorar que «en la victòria de Sánchez també hi ha hagut a Girona voluntat d'impuls federal seriós». «De baix a dalt», amb «protagonisme de les ciutats» i «respecte a la voluntat de la nació catalana de governar-se», va afegir.

Qui també es va pronunciar va ser l'exprimer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández. «El militant ha demanat canvi, il·lusió, una esquerra útil, transformadora». «Segurament hem de reformular alguns dels plantejaments quant a convertir el partit en útil i transformador, amb noves receptes per la crisi i un missatge intern, més flexible, obert, transparent i democràtic». A més, «és una lliçó pels barons», va dir. El partit ja «no el governen els barons, el governa la militància». Sobre el PSC, va valorar que «ens ha de permetre centrar-nos i recuperar espais».

Finalment, l'exdiputat Àlex Sáez, que en les últimes primàries va participar en l'equip d'Eduardo Madina, derrotat llavors per Sánchez, va dir que el resultat va ser «molt clar» i cal posar-se «a disposició», «facilitar les coses» i «pensar que hi ha feina interna a fer» però que el més important «és construir una alternativa de govern al PP amb el temps més ràpid possible». A banda, li «preocupa» el PSC perquè, amb la situació a Catalunya, ha de tenir una «veu molt clara», «recuperar la confiança» de la gent i la «credibilitat» per ser la «veu alternativa proconstructiva a l'independentisme».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema