L'assemblea d'interins de l'Assemblea Groga i els sindicats de docents Ustec·STEs -majoritari a Girona- i el de Secundària Aspepc-SPS reclamaran unes oposicions justes i estabilitat laboral mitjançant una concentració, que han convocat per demà a les 6 de la tarda davant la seu de la Generalitat a Girona. La protesta es repetirà arreu del territori.

Ustec·STEs va afirmar ahir, mitjançant un comunicat, que prop del 35% dels docents de les comarques de Girona són interins i substituts, «fet que incompleix la pròpia normativa de l'administració, que estableix un topall màxim del 8%». El sindicat va recordar sentències recents que assenyalen l'incompliment d'una directiva europea que obliga a les administracions públiques a què les seves plantilles siguin estables; unes resolucions consideren que els contractes encadenats d'un curs a un altre són un frau de llei.

Ustec·STEs convoca a la protesta de demà per obrir una campanya que aconsegueixi la consolidació laboral al sistema educatiu i unes oposicions que, tal com van assenyalar, haurien de multiplicar per 10 l'oferta del Departament d'Ensenyament per a 2018.

Davant la convocatòria d'oposicions del Govern de la Generalitat, fa uns dies l'Assemblea Groga va denunciar la insuficiència de les places públiques que s'ofereixen a Catalunya per reduir la temporalitat dels treballadors a un màxim del 8%. Per aquest motiu, el col·lectiu va cridar a participar en una concentració de protesta que es durà a terme aquest dijous i que tindrà la seva manifestació central a la plaça Sant Jaume de Barcelona.