Els CAP de Girona lliuren nou glucòmetres adaptats per a persones cegues amb diabetis

L'aparell disposa d'un sintetitzador de veu que notifica al pacient els nivells de sucre en sang

25.05.2017 | 13:17

Els centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) a les comarques gironines han entregat nou glucòmetres adaptats a cecs diabètics durant aquest any. Des del 2012 i fins ara, l'atenció primària de l'ICS a Catalunya ha lliurat més de 150 d'aquests aparells que permeten l'autocontrol de la malaltia per part del pacient amb ceguesa, disset durant aquest any.

Els glucòmetres dissenyats per a persones cegues disposen d'un sintetitzador de veu que notifica els nivells de sucre en sang i els darrers mesuraments i així els pacients no requereixen l'ajuda de terceres persones per monitorar la patologia i la dispensació posterior de la insulina.

Els professionals de l'ICS introdueixen les dades del pacient al dispositiu i ajusten el volum de l'aparell per adequar-lo a les seves necessitats. En el moment de lliurar l'aparell al pacient, se li explica com funciona i l'acompanya durant la primera mesura amb el nou glucòmetre. En les posteriors visites de seguiment de la patologia, el professional verifica que el pacient faci un ús correcte del dispositiu.

El disseny del glucòmetre adaptat "fa que sigui una eina fonamental per a la salut d'unes 700 persones afiliades a la nostra organització per problemes de visió relacionats amb la diabetis", afirma Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema