L'Ajuntament de Llagostera ha instal·lat desfibril·ladors a les escoles Lacustària i Puig de les Cadiretes. El consistori s'ha fet càrrec del cost mitjançant un contracte de lloguer, que inclou formació per al professorat i per a l'alumnat.

L'objectiu de la mesura és poder actuar en cas que els centres educatius de Primària del municipi es trobin en una situació de parada cardiorespiratòria.

La instal·lació de Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) s'ha fet amb un contracte d'arrendament amb l'empresa Technology 2050, SL-Espais Cardioprotegits Catalunya. Els aparells, instal·lats dins d'una cabina degudament senyalitzada, estan equipats amb un joc d'elèctrodes pediàtrics i d'adults.

Aquest dos desfibril·ladors se sumen als 3 que Llagostera ja té instal·lats a la zona esportiva, a la plaça Catalunya i al Centre d'Atenció Primària (CAP) emmarcat en el programa «Girona, territori cardioprotegit» que impulsa el Dipsalut, de la Diputació.

A Llagostera, el febrer del 2014, la Policia Local va salvar la vida d'un home fent ús del desfibril·lador mòbil del seu vehicle. Els fets van passar quan una patrulla va ser requerida per un ciutadà que es queixava d'un fort dolor abdominal. Els agents van activar una ambulància del SEM i, mentre esperaven l'ambulància, l'home, de 36 anys, va perdre el coneixement. Van activat el protocol d'emergència fent ús del desfibril·lador, aplicant un massatge de càrdio-respiratori fins que l'home va recuperat la consciència.