Mifas vol donar visibilitat a la sexualitat de les persones amb discapacitat, i no només publicitant l’oferta de serveis sexuals adreçats a aquest col·lectiu sinó generant debat i resolent dubtes. Amb aquests objectius, l’associació ha programat una jornada específica pel 16 de juny, la primera d’aquest tipus que s’organitza a les comarques de Girona.

L’interès que ha generat la difusió d’un servei de contingut sexual a través del seu web, que realitzen dues gironines formades en aquest àmbit, ha portat Mifas a fer un pas més i tractar el tema a bastament. El marc serà la «Jornada Sexualitat en diversitat funcional (discapacitat): La figura de l’acompanyant íntim i eròtic», que es farà el divendres 16 de juny a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, a partir de les 11 del matí -és gratuïta, però cal inscripció prèvia perquè les places són limitades.

L’entitat comparteix l’organització amb Tandem Team, una associació sense ànim de lucre que treballa, des de fa 3 anys, per donar a conèixer i afavorir el desenvolupament de la faceta sexual i eròtica de les persones amb diversitat funcional. La seva gerent, la psicòloga Maria Clemente, i el seu president, el coach i divulgador Francesc Granja, intervindran en la jornada, que s’adreça sobretot a ciutadans amb discapacitat, familiars, curadors, professionals i estudiants, però també a qualsevol que hi estigui interessat. Entre altres qüestions, s’aclariran dubtes, s’explicarà en què consisteix l’acompanyament íntim, què en diu la llei o com han d’actuar els professionals socio-sanitaris per desenvolupar la sexualitat de les persones amb discapacitat.