Reclamen a la Generalitat que faci fixes 2.000 mestres gironins eventuals

El sindicat Ustec-Stes denuncia que l'administració "comet un frau de llei" ja que "incompleix la seva pròpia normativa"

25.05.2017 | 19:54
Concentració davant la seu de la Generalitat

El sindicat Ustec-Stes reclama a la Generalitat que faci fixes els 2.000 professors que treballen en centres gironins i que ara mateix estan contractats de manera eventual pel Departament d'Ensenyament. El sindicat assegura que el Govern està incomplint la seva pròpia normativa, que explicita que només pot haver-hi un 8% de treballadors eventuals, i ara mateix la plantilla de mestres reflexa que un 32% ho són. El portaveu d'Ustec-Stes a Girona, Xavier Díez, qualifica la situació de "kafkiana" i denuncia que les prop de 200 places que convocarà Ensenyament "son del tot insuficient i no resolen el problema". Díez també lamenta que l'administració no mostra "cap voluntat" d'intentar resoldre aquesta situació.
Protesta del sindicat Ustec-Stes davant l'edifici de la Generalitat de Girona aquest dijous. Una trentena de persones s'han concentrat per denunciar "la precarietat" en què treballen prop de 2.000 mestres gironins que estan contractats de manera eventual pel departament. El sindicat assegura que l'oferta d'oposició que ha fet Ensenyament - unes 200 places a la demarcació - "és del tot insuficient", i exigeix que s'ampliï per "acabar amb el frau de llei que comet la Generalitat".

El portaveu del sindicat a Girona, Xavier Díez, assegura que l'administració "s'està saltant la seva llei". Díez recorda que la normativa catalana només permet un 8% d'eventuals entre els professors contractats pel departament, i ara aquesta xifra, segons el sindicat, supera el 32%.

Segons Díez, Ensenyament també incompleix una normativa europea que fixa en un màxim de tres anys el temps d'eventualitat. "Estem demanant al Govern que compleixi la seva pròpia llei, és una situació kafkiana", ha etzibat.

Per Díez, fer fixes a 2.000 professors a les comarques gironines, i 20.000 arreu del país "és perfectament viable", però diu que el que no hi ha és voluntat per part d'Ensenyament per tirar endavant amb una solució que ha qualificat de "justa".

Denuncien el poder de les direccions

Una altra queixa del sindicat és el "nepotisme i corrupció encoberta" que, segons Ustec-Stes, practica el departament al donar més poder a les direccions, perquè escullin el seu professorat. Segons Díez, ara els directors poden reclamar docents en funció dels perfils que considerin oportuns. "Abans la contractació es basava en els mèrits del professor, l'antiguitat i la transparència, ara no", ha criticat Díez.

En aquest sentit el portaveu d'Ustec-Stes denuncia que ara els directors "poden triar a dit" els docents. Díez assegura que això genera "guetos" i diu que provoca que les escoles acabin sent "regnes de taifes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema