Una experiència per millorar la qualitat de la prescripció farmacèutica, un projecte sobre l'alfabetització per a la salut en pacients en hemodiàlisi o estudis sobre l'impacte del treball nocturn sobre la salut són alguns dels vint projectes gironins que formaran part del Congrés Internacional d'Infermeria, la cita del sector més important del món i que reunirà a Barcelona més de 15.000 professionals de 134 països.

El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Girona tindrà un paper destacat al congrés, que celebrarà la seva 26a edició, ja que les vint propostes de comunicacions especialitzades que hi ha presentat han estat acceptades i es faran públiques tant a la zona de pòsters com en diferents sales de presentacions.

Les iniciatives, que són projectes estratègics i de referència als hospitals gironins i a l'atenció primària de la demarcació, seran exposats pels professionals que les lideren durant tot el congrés, que comença dissabte i s'allargarà fins el dia 1 de juny.

Entre els temes que es tractaran al congrés hi ha qüestions com l'apoderament de la dona, els recursos humans per la salut, l'atenció en cas de catàstrofes humanitàries o la cobertura sanitària universal.

Experiències de la sanitat de Girona

En aquest escenari internacional, els professionals d'infermeria de Girona hi presentaran les seves experiències sobre la qualitat de vida percebuda en pacients oncològics amb dolor irruptiu, l'autopercepció de salut i el consum de drogues entre adolescents, noves eines per a l'educació sanitària a les escoles o la millora de la dieta entre els pacients d'hemodiàlisi a a través d'una aplicació mòbil i l'eficàcia d'uns nous apòsits per aplicar després d'una pròtesis de genoll.

Altres projectes gironins que també han estat acceptats pel comitè científic del Congrés Internacional d'Infermeria de Barcelona són estudis dels hàbits de consum de tabac de pares i cuidadors de nens fumadors passius, el triatge de la sèpsia greu en un servei d'Urgències hospitalari, una anàlisi quantitativa de les altes d'infermeria a pacients que necessiten continuïtat assistencial o un estudi de factors associats a la petició del Document de Voluntats Anticipades, per posar alguns exemples.

Al llarg dels sis dies del congrés, les infermeres gironines també abordaran qüestions com una nova guia per l'adequació de catèters perifèrics a Urgències o l'aplicació de la metodologia infermera per la millora de la continuïtat de cures a l'alta hospitalària.

La vicepresidenta del Col·legi d'Infermeria de Girona, Cristina Montero, subratlla la «gran representació que tindrà la infermria gironina en un congrés tan destacat com aquest, aportant-hi projectes de gran vàlua professional que engrandeixen l'excel·lència del nostre col·lectiu».