La meitat dels vint residents que es formaran als centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona en medicina familiar i comunitària provenen de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, segons l'ICS, que ahir va donar la benvinguda als 59 futurs professionals que aquest any comencen la formació especialitzada a la institució, tant a l'hospital Josep Trueta de Girona com a l'atenció primària.

En el cas del Trueta, rebrà 35 professionals en formació. Tres professionals d'infermeria estaran a Ginecologia i Obstetrícia i un a Pediatria. Pel que fa als MIR, acolliran residents en formació serveis com Anestèsia i Reanimació, Pediatria, Medicina Intensiva, Oncologia Mèdica, Radiodiagnòstic, Cardiologia i Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica. També Medicina Interna, Cirurgia General i Digestiva, Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Radioteràpica, Aparell Digestiu, Ginecologia i Obstetrícia, Neurocirurgia, Hematologia, Nefrologia, Pneumologia, Farmàcia Hospitalària i Neurologia, especialitat on s'incorpora un llicenciat de la UdG amb la 101 millor nota del MIR a tot l'Estat i la 20a de Catalunya.

El Trueta ha recuperat per a aquesta convocatòria del MIR sis places de residents i ha cobert totes les places ofertes menys la de Cirurgia Toràcica i Neurofisiologia, que han quedat vacants.

Pel que fa a l'atenció primària, els CAP de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar rebran una vintena de futurs metges de família i quatre residents de l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària. Aquests professionals també faran rotacions als hospitals Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.