L'observatori Meteobanyoles alerta a la seva pàgina web d'una «sequera terrible» a la comarca del Pla de l'Estany on, segons dades recollides pel meteoròlegs Enric i Gabriel Estragués, només han caigut 109 litres d'aigua de pluja per metre quadrat del 16 de febrer i fins al 26 de maig. «Això vol dir que al llarg dels últims 100 dies el terreny ha rebut un 62% menys de pluja que la mitjana per aquest període de temps dels últims 30 anys».

L'escassetat d'aigua, apunten aquests dos experts, explica que «la collita de cereals de la comarca» hagi estat «minsa»; les plantes, afegeixen, «han estat agonitzant pràcticament des del moment de néixer». En aquest context, ahir es van mantenir les altes temperatures a la província. No van assolir, però, els registres de dijous i, per exemple, la màxima a la ciutat de Girona es va situar en els 30 graus (dijous va ascendir fins als 33,6).Menys calor a Portbou

A Portbou, que al llarg d'aquesta setmana han registrat mínimes altes històriques (dijous es va situar en els 22,6 graus), la calor també es va moderar i la mínima va recular fins als 15,4 graus. A Banyoles, per la seva banda, van arribar, ahir, fins als 27,2 graus de màxima, mentre que la mínima es va quedar en els 15,2, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).