El grup del PDeCAT (fins fa unes setmanes CiU) a la Diputació de Girona ha cobert l'últim càrrec de confiança que quedava pendent d'assignar i que estava vacant des del ple del cartipàs del juliol del 2015. D'aquesta manera, l'ens provincial ja té coberts els 25 càrrecs d'assessors que es reparteixen entre els diferents partits (dos vinculats a presidència i uns altres 23 com a assessors de ple).

L'últim nomenament es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i el signa, en data 17 de maig, el president de la Diputació Pere Vila, on anuncia el nomenament de personal eventual com a càrrec d'assessor de ple pel grup del PDeCAT a Josep Gabarró Guirao, de Palafrugell. El nomenament ja és efectiu des del 15 de maig i cobrarà fins a 36.360 euros bruts anuals.

Gabarró militava a Convergència i durant un període de temps va ser president de l'executiva local de CDC a Palafrugell. El 2011 era el número 6 a la llista de CiU a les eleccions municipals i el 2013 va entrar com a regidor per la renúncia de Begonya Montalbán.

L'arribada de Gabarró tanca el capítol de nomenaments d'assessors a la Diputació que ha viscut nombrosos canvis des del trencament de CiU. En concret, en el ple de cartipàs del 2015, a Unió li corresponien sis assessors però només van cobrir quatre places. La situació va durar fins a l'abril del 2016 quan, dels quatre, Unió en va donar dos de baixa. Un el van substituir per l'expresident de la intercomarcal, Xavier Dilmé, que entrava cobrant 45.450 euros anuals bruts com a coordinador de ple. A més, com que Unió s'havia quedat amb un diputat, altres dues places d'assessors van anar, una a Convergència i l'altre a Demòcrates. Quedava lliure una plaça eventual, que ja s'ha nomenat.

Els 3 assessors d'Unió que han quedat formen part del PDeCAT després del canvi de nom de CiU.