Espectacular incendi en un paller d'un mas de Sant Jordi Desvalls. Les flames van començar aquest divendres a la nit i tot ahir encara van fer treballar de valent els Bombers.

El paller es troba situat en un cobert i s'hi emmagatzemava una gran quantitat de palla. De fet, la zona que va cremar feia 300 metres quadrats i, per tant, les flames i la gran fumera van fer treballar moltes hores els Bombers. La pudor de l'incendi va arribar a alguns punts de la població i va alertar més d'un veí.

El foc es va declarar pels volts de les deu de la nit de divendres al mas Can Genís, del nucli de Diana de Sant Jordi Desvalls. En aquesta granja, el paller es troba apartat de la zona de bestiar i, per tant, segons els Bombers, cap animal va estar en risc de veure's afectat pel foc i els danys es van limitar al cobert i totes les bales de palla cremades per les flames.

La nit de l'inici, la virulència del foc també va fer activar l'ADF Cinyana, que va donar suport als Bombers que ahir a la tarda encara hi treballaven amb quatre dotacions.

Apagar un foc d'un paller és complicat perquè, a banda de sufocar les flames, també cal anar remenant i deixar consumir el foc, amb l'objectiu d'evitar que aquest incendi pugui tornar a iniciar-se i, per tant, revifin les flames.

Aquest és el segon paller que crema en pocs dies a les comarques de Girona. La setmana passada les flames van afectar-ne un altre, en aquest cas en un municipi de l'Alt Empordà, Vilabertran.

Sortosament, com ha succeït amb el de Sant Jordi Desvalls, el paller es trobava situat en un porxo que estava a part d'on tenen el bestiar, unes vaques que no van patir cap tipus d'afectació per les flames.