La 5a Fira del Vehicle d'Ocasió de Blanes ja comença a escalfar motors, després que l'organització hagi decidit avançar la data de celebració del certamen. En els quatre primers anys, s'havia organitzat durant la segona quinzena de setembre, un cop represa la rutina escolar i l'acabament de les vacances. Ara, però, s'ha decidit avançar la data perquè la fira tingui lloc a principis d'estiu, concretament, aquest cap de setmana. Aprofitar l'inici del bon temps i la proximitat de les vacances són els principals motius d'aquest canvi. «També és un bon moment que propicia l'adquisició d'un vehicle, potser per emprendre un viatge d'esbarjo», exposen des de l'Ajuntament de Blanes.

A més, aquest cap de setmana esdevindrà en un pont per a molts ciutadans de Girona i Barcelona, atès que el dilluns 5 de juny serà festiu en diverses localitats de les dues demarcacions.

Els registres de vendes d'aquestes darreres edicions indiquen que hi ha molts visitants que provenen d'aquest territori, a banda dels blanencs.

Organitzada per l'Ajuntament de Blanes a través de l'Àrea de Promoció de la Ciutat, la Fira del Vehicle d'Ocasió és la mostra més gran d'aquestes característiques que es fa actualment arreu de les comarques gironines.

La fira inclourà una ampla i atractiva oferta, amb una concentració de més de 150 vehicles d'exposició que disposen de totes les garanties, amb qualitat mínima de quilòmetres zero o d'ocasió. D'aquesta manera, es comptarà amb una representació de les principals empreses automobilístiques, amb 14 marques representades. Els visitants hi trobaran models de cotxes que inclouran els principals segments a tenir en compte, com ara SUV, hatchback, sedans, compactes, berlines, familiars, monovolums, vehicles comercials, híbrids, esportius, 4x4 i molts altres.

A banda, també hi haurà activitats per a tota la família. Com a novetat enguany hi haurà una Ludoteca Infantil amb 15 jocs tradicionals de format gegant, que estarà acompanyada del tir de punteria, dominó, el joc de 3 en ratlla i moltes més activitats.