Les cinc poblacions més grans de Girona concentren la meitat dels atracaments

Els robatoris amb violència i intimidació en els primers tres mesos de l'any s'han situat en 168, i 87 han estat en municipis de més de 30.000 habitants - La província gironina és la setzena de l'Estat espanyol amb més fets d'aquesta tipologia

29.05.2017 | 10:51
Dos agents dels Mossos d´Esquadra, davant l´estanc de Sant Narcís, després de l´atracament.

Les cinc poblacions més grans de la província de Girona concentren la meitat dels robatoris amb violència i intimidació. Des del gener fins al març d'aquest any a totes les comarques s'han produït fins a 168 dels popularment anomenats atracaments. I d'aquests, 87 s'han concentrat en només cinc municipis. Aquests superen els 30.000 habitants i són: la ciutat de Girona, Figueres, Olot, Blanes i Lloret de Mar.

Cal dir que aquest tipus de fets s'han incrementat en l'últim any a la demarcació durant el primer trimestre. S'han incrementat més d'un 19%. Si enguany les forces policials han conegut fins a 168 infraccions penals d'aquesta tipologia, l'any passat entre el gener i el mes de març van ser-ne 141.

Aquestes dades formen part del primer balanç de criminalitat de l'any publicat pel Ministeri de l'Interior i que, per primer cop, compta amb dades de les localitats amb una població superior als 30.000 habitants de tot Espanya.

Girona, al capdavant

Si s'analitzen els cinc municipis gironins amb aquesta població o superior, es pot veure que Girona ciutat encapçala els robatoris amb violència i intimidació. Aquí hi entrarien des d'atracaments amb armes de foc, lladres que fan una estrebada i fan caure la persona al terra, d'altres individus que amenacen la seva víctima amb un ganivet per tal que, per exemple, els donin el telèfon mòbil o els diners, entre altres.

Segons el balanç del Ministeri, a Girona ciutat entre gener i març hi ha hagut 55 fets d'aquesta tipologia, mentre que durant el primer trimestre de l'any 2016 n'hi va haver 12 menys, 43.

Un dels que ha tingut lloc aquests primers mesos de l'any a la ciutat de Girona va ser a l'estanc de la plaça Assumpció, al barri de Sant Narcís. L'home, el 2 de març a ple dia, va entrar armat a l'establiment i va exigir els diners de la caixa registradora.

Poc després va fugir però agents de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos el van enxampar a prop del lloc dels fets. El jutge va enviar-lo a presó.

L'altre punt de les comarques de Girona amb més delictes d'aquest tipus es troba a la Costa Brava, un punt per on passen molts turistes al llarg de l'any. És el municipi costaner de Lloret de Mar, on el primer trimestre hi ha hagut 11 robatoris amb violència i intimidació, quatre més que el 2016.

On n'hi ha hagut menys és Olot tot i que, segons les dades del balanç de criminalitat, es passa de zero fets el primer trimestre de l'any passat, a cinc casos aquest any.

Una altra dada a destacar d'aquest tipus de delictes és que Girona és la setzena província de l'Estat espanyol on s'han produït més fets d'aquesta mena durant el primer trimestre.

Un 0,9 de fets a Espanya

En total, a Espanya, durant els primers tres mesos de l'any, s'han detectat 15.622 robatoris amb violència i intimidació per part de les forces policials. Això representa un petit increment d'un 0,9% respecte al mateix període del 2016, ja que se n'havien produït 15.482.

Ocupa el primer lloc d'Espanya la província de Barcelona, amb 4.666 fets, i el segon –també pel seu gran volum de població– és Madrid, amb 4.288. Ambdues ciutats concentren més de la meitat dels robatoris amb violència i intimidació d'Espanya.

Per contra, la província de Segòvia és on s'han registrat menys fets durant aquest primer trimestre de l'any. Han caigut un 70% els casos en un any i s'ha passat dels 10 casos del primer trimestre de l'any 2016 a tres robatoris d'aquests característiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema