Nena ofegada a Ripoll: el jutge imputa tots els monitors

La família de la víctima apunta a una «negligència clara» i es persona com a acusació particular - Suspenen les declaracions dels cinc investigats a petició dels advocats dels pares

30.05.2017 | 14:11
La família de la nena arribant als Jutjats de Ripoll acompanyats dels seus advocats

El responsable de la piscina de Ripoll i quatre monitors havien de declar aquest dimarts com a investigats al jutjat d'instrucció per la mort ofegada de la nena de 4 anys, el 19 de maig. El jutjat ha suspès les declaracions a petició dels advocats dels pares.

Els Mossos d'Esquadra van tancar l'atestat acusant d'homicidi d'homicidi imprudent el responsable de les instal·lacions i una de les monitores socorristes però, per esclarir els fets, el jutjat ha resolt imputar més persones.

La família de la nena apunta a una "negligència clara" i s'ha personat com a acusació particular. A les deu del matí, han arribat al jutjat acompanyats dels advocats Carles Monguilod i José María Fuster-Fabra.

"No és una venjança, el que els pares volen és saber exactament què va passar i per què va morir una nena que no hauria d'haver mort", han explicat els lletrats.

El jutge ha atès la petició dels advocats que han demanat la suspensió per poder tenir accés a la instrucció. 

La nova data per a les declaracions serà el 14 de juny. 

El jutjat considera que tant l'Ajuntament de Ripoll com l'escola Pirineus de Campdevànol (on estudiava la petita) són responsables civils. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema