El pare de la nena de quatre anys de Campdevànol que va morir ofegada a la piscina municipal de Ripoll el 19 de maig ha explicat a Diari de Girona com se sent la família després de la tragèdia. Fran Medina afirma que encara està estudiant amb el seu advocat quina serà la decisió davant de futures actuacions judicials i ha avançat algunes de les dades de les quals té coneixement.

El pare de la nena assegura que el que es va produir aquell divendres va ser un cas clar d'«imprudència molt greu». Segons relata el pare, els monitors-socorristes i els mestres de l'Escola Pirineu de Campdevànol van trobar a faltar la criatura després de «veure un barnús que sobrava».

Els responsables de l'activitat van explicar als pares, diu Medina, que aquell fatídic dia els nens van finalitzar l'activitat de natació i després de dutxar-se van anar cap al vestidor. «Va ser allà quan van veure que sobrava un barnús i van trobar a faltar la nena».

«No van estar per la feina»

Medina no s'explica com va poder succeir el tràgic succés i afirma que «nosaltres no érem allà i la veritat és que considerem que [els responsables de l'activitat] no es van preocupar de res i no van estar per la seva feina, de cap de les maneres». Un altre aspecte que Fran Medina també ha destacat és la responsabilitat sobre qui ha de recaure la tragèdia. Assegura que respecta la investigació dels Mossos d'Esquadra de Ripoll i afirma que no saben els motius concrets pels quals acusen les dues persones.

La monitora investigada, explica, era qui era la responsable del grup de la seva filla. Però Medina ressalta que el dia de la tragèdia a la instal·lació hi havia cinc mestres -dos d'ells en pràctiques- i quatre monitors-socorristes.

El progenitor afegeix que no s'explica com va ocórrer «perquè hi havia molta gent que podia estar al cas del que feien els nens en qualsevol moment... Arribar al punt que pel barnús que sobrava veiessin que faltava la nena, no ho entenc».

Pel que fa al temps que va passar fins que els responsables es van adonar que la nena s'havia ofegat, el pare afirma que «va ser molta estona» perquè quan van trobar la menor estava «surant i bocaterrosa, segons ens han explicat».

Fran Medina diu que «els pediatres ens van explicar que si hi hagués acabat de caure, podria haver aguantat com a mínim cinc minuts a dins de l'aigua per tornar-la a recuperar però hi va estar molt més temps i era impossible quan la van trobar».

El pare de la criatura finalment agraeix tot el suport rebut per part de l'escola de Campdevànol i dels ajuntaments del municipi i de Ripoll. Tot i que en el cas d'aquest últim, lamenta que s'hagin posicionat donant suport als treballadors: «Haurien quedat més bé dient que acceptarien el que decidís la justícia. La culpa no és de l'Ajuntament sinó de les persones a qui havia delegat la feina».

Avui està prevista una ronda de declaracions de testimonis i investigats al jutjats de Ripoll. Cal recordar que pels fets hi ha imputades dues persones: el tècnic responsable de la instal·lació municipal i la monitora-socorrista que vigilava el grup en el qual hi havia la menor que es va ofegar.

Els Mossos d'Esquadra els acusen i els investiguen per un homicidi imprudent greu amb resultat de mort.