El projecte intergeneracional de Càritas Diocesana de Girona que porta estudiants de Secundària a residències per a gent gran ha implicat, aquest any, 1.144 gironins, entre 536 persones grans i 608 joves. Aquest curs, 54 centres educatius han participat en el projecte «Apadrinar un avi», que es realitza a vint municipis on Càritas està present.

«Apadrinar un avi» s'emmarca en el Programa Gent Gran de l'entitat humanitària del Bisbat i té com a objectiu combatre la solitud de les persones grans, posant-les en contacte amb voluntaris joves que, cada setmana, els visiten als geriàtrics. L'activitat es desenvolupa durant el curs escolar i, aquest, ha comptat amb la col·laboració de 608 alumnes voluntaris dels últims cursos d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), de Batxillerat, de Formació Professional o que ja estan a la Universitat. Habitualment, aquests joves viuen a les poblacions on hi ha els centres per a gent gran. Per dur a terme el projecte, Càritas compta amb 10 persones contractades, 19 voluntaris de suport, 53 tècnics referents de les residències, els 54 centres educatius i el finançament de la Fundació Onix.

Al llarg de maig i juny, el projecte celebra el final de curs arreu del territori, tal com es va fer divendres al Teatre de l'Escola Maristes de Girona. Més de 130 persones van assistir a l'acte, conduït per l'actriu Cristina Cervià, al qual van assitir la directora de Càritas Diocesana, Dolors Puigdevall, i la presidenta de Càritas interparroquial de Girona, Pilar Puigvert. La festa va comptar amb l'actuació dels 4 Gats de Palau, el cantant d'havaneres Joan Masaller, el conjunt de corda Stringjunts de l'Escola Municipal de Música de Girona i d'alumnes de 4t d'ESO dels Maristes, que van ballar per als assistents. Durant la celebració es van presentar experiències intergeneracionals fetes a les residències Creu de Palau i Can Regàs.