L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) acull avui la nova promoció de residents que s'incorporen a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l'especialitat. S'integren a l'organització onze residents: dues llevadores que faran un cicle formatiu de dos anys; tres metges residents de psiquiatria, un psicòleg resident de psicologia clínica, i cinc residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d'especialitat. Durant l'acte es durà a terme el comiat dels dotze residents que acaben la seva especialitat aquest any.

L'IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental des de l'any 2011 i com a Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia des de l'any 2014. Des que els diferents dispositius han estat acreditats s'han format a l'IAS 182 professionals.

A banda de la formació sanitària especialitzada que duen a terme els residents que han triat l'IAS com a centre docent, la institució acull més de 700 estudiants en pràctiques durant el curs acadèmic.

Concretament, durant el curs lectiu 2015-2016 varen efectuar les pràctiques acadèmiques 304 estudiants de medicina, set de psicologia, 28 de diferents màsters i postgraus, 239 estudiants d'infermeria, 15 de fisioteràpia, 23 estudiants ciències de l'activitat física i l'esport, quatre educadors socials, tres treballadors socials, 13 estudiants de formació professional de grau superior i 26 de grau mitjà.