Protecció Civil de la Generalitat i el Ministeri de Foment han organitzat aquesta passada nit un simulacre

L´objectiu principal del simulacre ha estat provar l´activació i avisos previstos al Pla d´Autoprotecció del Túnel; practicar i valorar les actuacions i comunicacions entre els diferents actuants i el personal del túnel; a més de comprovar el correcte funcionament de la ventilació del túnel.

L´exercici ha consistit en una topada entre dos vehicles dins el túnel amb posterior incendi. A causa de l´accident dues persones han resultat ferides.

El centre de control, en detectar l´accident, ha avisat al telèfon d´emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat. En rebre l´avís, s´han mobilitzat tots els efectius d´emergències (Bombers, Mossos, SEM, entre altres) necessaris per resoldre la situació, i el personal propi del túnel, ja que tenen presència 24 hores en aquesta instal·lació.

El túnel de Collabós

El túnel de Collabós està ubicat a la carretera N-260 entre la Garrotxa i el Ripollès, als termes municipals de la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses. Aquest túnel és de titularitat de l´estat, i té una longitud de 1.826 metres. Està dotat d´una galeria d´evacuació de 6 galeries transversals que comuniquen amb el túnel principal. Aquestes galeries, situades cada 250 metres i amb una longitud de 15 metres, estan pressuritzades i permeten l´evacuació del túnel principal en cas d´una emergència.