Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 de maig dos menors de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte de Mossos d'Esquadrarobatori. A un d'ells també se'l relaciona amb quatre robatoris més comesos al Gironès.

Els fets van tenir lloc cap a les tres de la matinada, quan una patrulla va detectar dos joves al costat de l'aparador d'una botiga de bicicletes de la carretera de Barcelona, a Girona. Els agents van identificar-los i van veure que estaven amagant una tapa d'embornal i una llanterna, amb la intenció de trencar el vidre de l'aparador. Sobre un d'ells, a més, hi constava una reclamació d'un centre de menors. Els joves van declarar davant la fiscalia de menors. Un d'ells va ingressar a un centre de menors i l'altre va ser lliurat als seus tutors legals.

La policia també imputa a un dels dos joves l'autoria de quatre robatoris més comesos en diversos comerços del Gironès entre el mes d'abril i el maig. El primer va tenir lloc el 17 d'abril a la mateixa botiga de bicicletes on, després de fracturar el vidre de l'aparador amb un objecte contundent, se'n va endur tres bicicletes valorades en 8.000 euros.

El segon el va perpetrar el 8 de maig en una fleca del carrer Abat Oliva de Salt. Cap a les vuit del vespre, un noi va amenaçar la dependenta i va saltar darrere del mostrador, tirant la màquina enregistradora a terra. En aquesta ocasió, el lladre no es va emportar cap botí. El nou robatori es va produir el mateix 8 de maig en un supermercat de la carretera de Barcelona. Cap a dos quarts de dotze de la nit, va trencar el vidre de la porta d'accés i es van endur 150 euros en efectiu.

El darrer robatori el va perpetrar el 10 de maig, de nou, en una botiga de bicicletes de la carretera de Palamós, a Celrà. Va forçar la porta principal i es va emportar set bicicletes valorades en més de 12.000 euros.