El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT), va presentar els darrers treballs del procés de transformació del Volcà Montsacopa propietaris de la zona i representants de les entitats que fan activitats al volcà. L'explicació va tenir lloc el dilluns, dia 29 de maig, al saló de sessions de l'Ajuntament i hi varen assistir unes trenta persones.

Vayreda va exposar les accions dutes a terme durant el 2016 i en aquest 2017 per tal convertir una muntanya d'horts i camins en la reserva del Montsacopa. És a dir, el regidor va enumerar les accions destinades a fer valer el volcà com una atracció turística controlada.

Així, va fer un repàs a les actuacions dutes a terme al llarg del 2016 per part de l'Ajuntament d'Olot (com la restauració de la capella del fort del Montsacopa) i les que s'han executat o estan en curs aquest 2017.

Bar cafeteria

En aquest sentit, destaquen la construcció del bar cafeteria al fort del Montsacopa, la restauració del rellotge de sol de la capella, l'eliminació de dues torres elèctriques al peu del volcà, el projecte d'il·luminació del camí de pujada, el manteniment vegetal i neteja que s'hi realitza setmanalment i les visites turístiques programades en el marc del programa GPS, entre d'altres. Sobre el bar cafeteria del fort va explicar que està en una darrera fase de construcció.

També va indicar que en el termini de 15 dies començaran les obres de pujar els serveis d'aigua, electricitat i sanejament al cim del volcà. La pujada de serveis ha alentit les obres del bar restaurant.

Ara, acaben els sanitaris del futur establiment i que el període de concessió del servei està actiu. Estanis Vayreda, ahir, va avançar a Diari de Girona que el bar restaurant del fort estarà acabat a la tardor. Va apuntar que preveuen inaugurar-lo per l'octubre, quan tingui lloc la festa del barri de Sant Francesc.

Pel que fa a pla de futur, l'Ajuntament preveu fer un centre d'interpretació dels volcans, pel qual té atorgat un ajut de la Unió Europea d'1,8 milions d'euros. El cost total del projecte és de 4 milions d'euros.

A la reunió, Vayreda va explicar el pla anual d'activitats al volcà. Es tracta de les activitats que es fan al Montsacopa dins les normes específiques de l'ús públic i programa d'actuacions a la reserva natural del volcà aprovades per la Junta de Protecció en data 11 de juny de 2013.

Entre les activitats hi ha una cursa pedestre, les accions educatives de les escoles i del Parc Natural, el Via Crucis i les festes veïnals.