L'Ajuntament d'Olot presenta la transformació del Montsacopa

El bar restaurant del fort del cim del volcà estarà acabat per poder obrir l'octubre · En el termini de 15 dies començaran les obres de la pujada de serveis d'aigua, electricitat i sanejaments al cim

02.06.2017 | 07:11
Un moment de l´explicació d´Estanis Vayreda.

El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT), va presentar els darrers treballs del procés de transformació del Volcà Montsacopa als veïns, propietaris de la zona i representants de les entitats que fan activitats al volcà. L'explicació va tenir lloc el dilluns, dia 29 de maig, al saló de sessions de l'Ajuntament i hi varen assistir unes trenta persones.

Vayreda va exposar les accions dutes a terme durant el 2016 i en aquest 2017 per tal convertir una muntanya d'horts i camins en la reserva del Montsacopa. És a dir, el regidor va enumerar les accions destinades a fer valer el volcà com una atracció turística controlada.

Així, va fer un repàs a les actuacions dutes a terme al llarg del 2016 per part de l'Ajuntament d'Olot (com la restauració de la capella del fort del Montsacopa) i les que s'han executat o estan en curs aquest 2017.

Bar cafeteria

En aquest sentit, destaquen la construcció del bar cafeteria al fort del Montsacopa, la restauració del rellotge de sol de la capella, l'eliminació de dues torres elèctriques al peu del volcà, el projecte d'il·luminació del camí de pujada, el manteniment vegetal i neteja que s'hi realitza setmanalment i les visites turístiques programades en el marc del programa GPS, entre d'altres. Sobre el bar cafeteria del fort va explicar que està en una darrera fase de construcció.

També va indicar que en el termini de 15 dies començaran les obres de pujar els serveis d'aigua, electricitat i sanejament al cim del volcà. La pujada de serveis ha alentit les obres del bar restaurant.

Ara, acaben els sanitaris del futur establiment i que el període de concessió del servei està actiu. Estanis Vayreda, ahir, va avançar a Diari de Girona que el bar restaurant del fort estarà acabat a la tardor. Va apuntar que preveuen inaugurar-lo per l'octubre, quan tingui lloc la festa del barri de Sant Francesc.

Pel que fa a pla de futur, l'Ajuntament preveu fer un centre d'interpretació dels volcans, pel qual té atorgat un ajut de la Unió Europea d'1,8 milions d'euros. El cost total del projecte és de 4 milions d'euros.

A la reunió, Vayreda va explicar el pla anual d'activitats al volcà. Es tracta de les activitats que es fan al Montsacopa dins les normes específiques de l'ús públic i programa d'actuacions a la reserva natural del volcà aprovades per la Junta de Protecció en data 11 de juny de 2013.

Entre les activitats hi ha una cursa pedestre, les accions educatives de les escoles i del Parc Natural, el Via Crucis i les festes veïnals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema