Tècnics de l'Ajuntament de la Vall de Bianya en col·laboració amb el Ministeri de Foment treballen en l'elaboració del projecte d'una passarel·la per a vianants al pont de Llocalou.

L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach (PDeCAT) ha explicat que la construcció d'un pas de vianants al pont de Llocalou és una llarga reivindicació dels veïns de Bianya.

De moment, l'única cosa que han aconseguit és que el Ministeri de Foment -fa un any- posés un senyal de prohibit el pas de vianants en un costat del pont.

Si bé el senyal suposa evitar perills o almenys deixar el perill en responsabilitat del que desobeeix el senyal, els vianants han de fer una llarga volta per cobrir el trajecte entre Llocalou i la Urbanització la Roureda de la Canya, que és al costat.

Santi Reixach ha explicat que la redacció del projecte forma part del compromís de millora de la N-260 al pas per la Vall de Bianya. Segons ell com que han decidit no desdoblar la carretera, hi faran millores.

Així, a més del pas de vianants del pont de Llocalou, preveuen fer una rotonda a l'entrada de la carretera de Sant Pere Despuig i una millora general de les cunetes.El tram de l'N-260 travessa la Vall de Bianya en un recorregut de 8 quilòmetres.

De tota manera, Reixach ha precisat que la prioritat de Foment és resoldre l'enllaç de l'N-260 amb la variant d'Olot.