El coordinador d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, ha animat els contraris a la independència a sumar-se a la campanya del referèndum i defensar el 'no'. "Som demòcrates abans que res i seria positiu que els partidaris del no es pronunciïn, estem oberts a fer debats i actes amb ells", ha declarat. Bonvehí ha presentat la campanya pel 'sí' a Girona i ha assegurat que un dels objectius és arribar als indecisos i convèncer-los amb arguments a favor de la independència. Segons opina, és important que la participació sigui elevada (no hi ha volgut posar cap tant per cent) per defensar la vinculació del referèndum. El PDeCAT mantindrà activa la campanya fins que el Govern anunciï la data i la pregunta i llavors volen sumar-se a les iniciatives unitàries que es facin conjuntament entre els partits i les entitats sobiranistes.

El PDeCAT va presentar dijous a Barcelona la campanya que inicia en favor del 'sí' al referèndum. L'endemà, el coordinador d'organització del partit, David Bonvehí, s'ha traslladat a Girona per presentar les accions que es faran en aquest territori. El responsable de la coordinació serà l'alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i s'han designat equips de voluntaris a totes les comarques.

Cervera ha explicat que faran "actes clàssics" arreu dels municipis però que, enguany, volen posar èmfasi en les xarxes socials on difondran continguts i faran accions "perquè els missatges es tornin virals". Entre d'altres, es llença 'la ràdio del sí' conduïda per Miquel Calçada i també es crea un whattsapp específic per resoldre dubtes o incerteses que pugui generar el procés.

El coordinador d'organització del PDeCAT ha especificat que la campanya estarà activa fins que el Govern determini la pregunta i la data. Llavors, espera que les entitats socials liderin una campanya unitària a la que sumarien tant ells com també espera que ho facin la resta de partits sobiranistes. Un dels objectius de la campanya és arribar als indecisos i convèncer-los perquè donin el vot al 'sí'.

"Hi haurà referèndum i serà vinculant"

Per a Bonvehí, no hi ha dubte que els catalans podran votar i decidir el futur del país a les urnes. "La societat i la classe política és prou madura i està convençuda que el referèndum es farà i serà vinculant", ha manifestat. Per tal que ho sigui, el partit té clar que cal que la participació sigui elevada, malgrat que Bonvehí no s'ha aventurat a posar-hi un tant per cent. "Seria imprudent per part meva", ha dit.

El coordinador d'organització ha obert la porta als contraris a la independència a mobilitzar-se i demanar el vot pel 'no'. Argumenta que a la base del PDeCAT hi ha la defensa de la democràcia i, per tant, entén que en el context del referèndum s'hi han de veure representades les dues opcions: el sí i el no. En aquesta línia, ha afirmat que els agradaria que els contraris a la independència també fessin campanya i, fins i tot, compartissin actes i debats per contraposar arguments. "De cara a la vinculació del referèndum seria molt bo que totes les opcions hi fossin representades", ha manifestat.