La bicicleta, protagonista a Girona

Girona acull fins diumenge el Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, amb entrada gratuïta, activitats per a tots els públics i una cobertura mediàtica internacional al voltant del món del ciclisme. Paral·lelament es disputaran fins a una quinzena de competicions. A l'entorn del pavelló de Fontajau s'esperen uns 20.000 visitants. La primera edició europea d'aquest festival ciclista convertirà Girona en la capital europea d'aquest esport. El Sea Otter vol ser un punt de trobada per a tothom, des de la indústria ciclista, les empreses especialitzades, els clubs, les destinacions turístiques, els esportistes professionals, els ciclistes amateurs, els aficionats, les famílies, els joves i els nens.

Festes de Primavera de Palafrugell

Les Festes de Primavera de Palafrugell ja estan en marxa, la qual cosa significa que el municipi ja està gairebé a punt per la celebració de l'activitat estrella del festival: el Carroussel Costa Brava - Carnaval de Carnavals. La multitudinària desfilada de comparses i carrosses pels carrers de la població, que se celebrarà el diumenge 4 de juny, enguany arriba a la seva 55a edició amb una alta participació. Durant el dissabte, s'han previst diferents activitats, com unala fira infantil (Camp d'en Prats, matí), una cercavila (11 h), una master class de zumba (12 h), la Tutabarra (17 h) i diferents actuacions musicals.

Festival Inund’art a Girona

Propostes artístiques de tot tipus es deixaran veure entre divendres i diumenge pels carrers de la ciutat de Girona, amb la dotzena edició de l’Inund’art. Es tracta d’un festival d’art multidisciplinari en els principals espais públics de Girona i on ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta, generant un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió. Entre les propostes més destacades d’aquesta edició destaquen les impactants intervencions que Rébecca Konforti instal·larà als ponts de les Peixateries Velles i d’en Gómez, o els «Refugis, cabanes i altres construccions efímeres» de Oriol Grañer, Eduard Baulida i Santiago Planella. També hi haurà temps per la música experimental, els tallers artístics, l’acció poètica o un sorprenent teatre de titelles.

Fira del Joguet a Figueres

La 24a Festa del Joguet intergalàctica de Figueres se celebrarà el 4 de juny amb una vuitantena d'expositors, del país i francesos, també suïssos i holandesos que convertiran la plaça Catalunya en epicentre del món del joguet. Trens, nines, cotxes, titelles, motos, videojocs, retallables, robots, patinets, la llista d'articles inclou sempre grates sorpreses, per això, "a primera hora, començo a passejar per les parades a veure quin joguet em crida per venir al museu" ha explicat el director del Museu del Joguet Josep Maria Joan que cada any per la festa incorpora alguna petita joia a la seva col·lecció, en l'acte de presentació, on ha estat acompanyat del col·leccionista Gui Abblard i el regidor de fires i festes Jordi Masquef.

Fira del Pa amb tomàquet a Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners celebra aquest diumenge la dissetena edició de la Fira del Pa amb Tomàquet al parc de Sant Salvador. Durant tot el dia es podrà degustar pa amb tomàquet i carn a la brasa, embotits amb amanida i llegums. I hi haurà activitats infantils, concerts de combos, cercavila i havaneres.

Peralada, capital del gintònic els dies 2 i 3 de juny

El Castell de Peralada serà l'escenari, els dies 2 i 3 de juny, de la la cinquena edició del The Gin & Tonic Experience, un festival dedicat al món del Gin Tònic únic a l'Estat. L'any passat es van servir 10.000 gintònics a 4.500 visitants. Enguany, l'organització oferirà un total de 23 ginebres diferents, que es podran combinar amb 3 tipus de tònica premium i un total de 70 botànics.

Fira de la Cirera a Terrades

El municipi de Terrades acull aquest diumenge una nova edició de la Fira de la Cirera, una proposta que com cada any coincideix amb l’època en la que aquesta fruita arriba als mercats i places de tot el territori. Al llarg del dia, a més de degustar i comprar cireres, hi haurà sardanes, inflables i altres activitats.

Arrels de vi a Sant Martí d'Empúries

La fira vitivinícola Arrels del Vi celebra el seu 10è Aniversari aquest cap de setmana, amb la participació de més de 24 cellers de la DO Empordà. La cita brinda una oportunitat única per degustar els millors vins empordanesos. A més, al llarg dels dos dies, hi haurà activitats paral·leles com maridatges, poesia, animació o cinema.

Fira d'Indians a Cadaqués

Cadaqués estén un pont amb la illa de Cuba a través de la cultura del indians al llarg de tot el cap de setmana. Havaneres, batucades, balls de salsa, teatre caribeny o gastronomia són algunes de les propostes que es poden trobar fins diumenge al municipi de la Costa Brava, en el marc de la XIII Fira d’Indians.

Conèixer el món rural i la pagesia de primera mà

Aquest cap de setmana se celebra una nova edició de "Benvinguts a pagès" un projecte en el que explotacions agràries de Girona i tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats, les seves barques i els seus obradors. És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.