L'acció del Banc dels Aliments, pel qual recupera excedents d'empreses agroalimentàries i aprofita la retirada de fruita i verdura, aptes per al consum però no per a la comercialització. Aquesta és la seva principal font d'entrada de menjar, que el 2016 es va concretar en 1.251.735 quilos. Sobre aquesta vessant, Frederic Gómez Pardo va remarcar que també suposa un benefici ambiental, ja que evitar la destrucció d'aquests productes implica reduir les emissions de CO2.

El segon bloc més voluminós el conformen els productes finançats amb programes de la Unió Europea, que l'any passat van pujar a 928.825 quilos. Pel que fa al Gran Recapte, va representar el 16% de tota la recaptació anual, amb 691.660 quilos. El Banc dels Aliments calcula que va repartir menjar valorat en 4,5 milions d'euros.

Finalment, van destacar que les donacions els permeten comprar productes per equilibrar la cistella d'aliments bàsics.

El 2016 ha estat l'any de l'ampliació del magatzem del Banc dels Aliments, que disposa d'una nau cedida per Ferros Puig a prop del tanatori a la que n'hi ha afegit -i adequat- una altra del Banc Sabadell. Entre les millores més rellevants hi ha doblar la capacitat de les cambres de refrigeració i congelació.

Pel que fa al voluntariat, el Banc dels Aliments compta amb 51 voluntaris estables que l'any passat hi van dedicar 22.860 hores.