Gairebé 800 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s´han apuntat a la segona edició de Benvinguts a Pagès, que enguany se celebrarà del 3 al 5 de juny. Un cap de setmana de portes obertes a les explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d´arreu de Catalunya que faran visites gratuïtes perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

A més, allotjaments d´arreu del país s´afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquest cap de setmana; els restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s´oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

La diversitat d´explotacions que participen en aquesta segona edició, més d´una cinquantena a la demarcació de Girona, és molt variada, des de granges de porcí a explotacions d´aviram ecològiques. Un exemple és Mas La Coromina, una explotació lletera de La Vall d´en Bas que ha dut a terme un projecte de diversificació de la seva activitat.

Precisament avui, la consellera d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha inaugurat les instal·lacions que han remodelat i creat per poder dur a terme visites a escoles i famílies. A més d´enfocar una branca de la seva activitat a explicar a què es dediquen i com fabriquen els seus productes, Mas La Coromina ha obert una agrobotiga amb l´objectiu de potenciar l´activitat comercial i productiva de derivats làctics. La transformació de Mas La Coromina és un projecte de diversificació cofinançat pel Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

La pagesia d'arreu de Catalunya obrirà les portes del 3 al 5 de juny amb Benvinguts a Pagès

Un projecte de país per re-connectar món urbà amb món rural

La consellera Serret ha explicat que "Benvinguts a Pagès té com a objectiu re-connectar el món de la pagesia amb el món urbà; posar en valor la producció local i de proximitat i que, en definitiva, la ciutadania conegui de primera mà d´on provenen i com es fan els aliments que arriben a taula". Segons Serret, aquesta iniciativa ha de ser i serà una gran festa de país, una festa de portes obertes del nostre món rural".

Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat i prova d´això és que enguany conviurà amb la Setmana Bio, que se celebrarà del 3 al 9 de juny. Però aquesta iniciativa també pretén posar en valor el món rural, afavorir el relleu generacional, i busca que el conjunt dels catalans coneguin i valorin la feina i l´aportació que fan pagesos i ramaders, ja que ens proveeixen d´aliments i mantenen viu el nostre territori.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d´Empresa i Coneixement -a través de l´Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. Trobareu més informació a