Anna Barnadas (1969) serà la nova portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) a Olot. Barnadas substituirà Pere Gómez, que va deixar l'Ajuntament en el transcurs de l'últim ple.

En la roda de premsa de presentació de la nova responsabilitat, la nova portaveu va explicar que seguirà la mateixa línia que ha seguit fins ara el grup d'ERC. És a dir, intentarà col·laborar amb l'equip de govern i fer que les seves propostes tirin endavant.

Barnadas és llicenciada en biologia i màster en gestió ambiental en l'àmbit municipal. Va entrar a formar part d'Esquerra Olot fa tres anys; un any després de la seva arribada al partit, va ser escollida número dos de la formació a les eleccions municipals del 2015.

La posició capdavantera a la llista li va permetre entrar com a regidora a l'Ajuntament d'Olot, on exerceix el càrrec des de fa 2 anys.

Durant el temps que fa que és a la sala de plens, ha fet propostes relacionades amb el medi ambient. En concret, ha reclamat el compliment dels plans de sostenibilitat aprovats per l'Ajuntament.

A més d'un nou portaveu, la sortida de Pere Gómez ha significat, en paral·lel, l'entrada al consistori olotí de Manel Mitjà. En aquest cas, llicenciat en Geografia i Història i treballador d'Hisenda, Mitjà és un clàssic de les llistes electorals dels republicans. Això no obstant, no havia aconseguit fins ara seure a la taula dels plens.