Disset passatgers anaven en el tren que va sortir de l'Hospitalet de Llobregat a les 18:19 hores, abans d'ahir. Volien anar cap a Puigcerdà, amb la Renfe, per la denostada línia de Rodalia R3. L'arribada estava prevista per a les 21:06 del vespre, però no van poder trepitjar l'estació de la capital de la Cerdanya fins tres hores més tard, a les 00:15. Quan va entrar al túnel de Toses, a poca estona de la Molina, el comboi va dir prou. Una avaria mecànica va deixar el passatge tancat durant una hora a dins de la galeria; el maquinista va obrir les portes per garantir la correcta ventilació dels vagons i va explicar als passatgers que no es podrien moure fins que un altre tren acudís a remolcar-los, van explicar ahir fonts de la companyia.

És el que tenen els trajectes de via única: quan hi ha una incidència no hi ha cap altre traçat que pugui ser utilitzat com a recurs d'emergència. El comboi de suport va arribar pel sud, es va enganxar a la cua del tren avariat i el va remolcar fins a Planoles -estació que el tren que venia de l'Hospitalet ja havia superat. Un cop allà, el passatge va baixar i es va enfilar a l'altre comboi, el qual, llavors sí, va transportar-los fins a Puigcerdà, expliquen des de l'operador ferroviari.

Problemes al matí

Però la cosa no va acabar aquí, segons publicava l'edició digital del diari Regió 7: ahir al matí, el primer tren que havia de sortir un quart de set no ho va fer. La raó? Que en avariar-se el tren la nit anterior a Toses, faltaven màquines, de manera que els passatgers que es trobaven a l'estació van haver d'esperar fins a dos quarts de vuit, l'hora de sortida del segon comboi del dia. A partir de llavors, però, els trens ja van començar a circular amb la freqüència prevista, va informar Renfe, que confiava poder complir els horaris amb normalitat la resta de la jornada.

Atropellament a Terrassa

D'altra banda, cap a les 19:15 de dijous un tren va atropellar una persona entre les estacions de Terrassa Est i Sabadell Nord de la línia R4, cosa que va mantenir interrompuda la circulació de trens que cobreixen aquest trajecte.