Una anàlisi comparativa dels nivells de pol·len atmosfèric de tres gèneres al·lergògens a Arbúcies, fet per l'alumne de l'institut Montsoriu, Joan Espígol, ha gua-nyat el premi Ecopropostes 2017 de Ràdio Marina, de Blanes, en la categoria de Batxillerat.

Pel que fa a ESO, la recerca més ben valorada ha estat la d'un estudi de cuina km 0 ecològica i l'elaboració d'un unireceptari, de l'alumna d'una escola de Malgrat Clara Pérez. Pel que fa a treballs en grup, una modalitat de nova creació de la convocatòria d'enguany, el jurat ha premiat el projecte «Nius per combatre la processionària», de 45 alumnes de 1r d'ESO d'un institut de Tordera.

Els guanyadors dels premis d'ESO i de Batxillerat han rebut un Ipad, un trofeu commemoratiu i 250 euros perquè al centre on estudien comprin material. Pel que fa als del treball de grup, han obtingut el mateix, a més d'una sortida al Cosmo Caixa-Museu de la Ciència de Barcelona.

El Jurat de la 22a edició de l'Ecopropostes de Ràdio Marina estava format per Martí Boada, Francesc Mauri i Joan Pedrola. L'entrega de premis es va fer el 23 de maig, amb la presència de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el representant de l'Associació Les Ecopropostes de Ràdio Marina, Climent Polls, i el director de l'oficina de La Caixa, Marc Reixach.