Ha començat a la Garrotxa la campanya informativa sobre les proves per escollir un nou model de recollida de residus enfocat a millorar els percentatges de selecció. Des d'ahir, un equip d'informadors visita els veïns i els informa de tots els dubtes que puguin sorgir.

Els informadors treballaran durant els 6 mesos de la prova per tal de donar resposta a les consultes. Acabat el període, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) analitzarà els resultats i valorarà l'extrapolació dels sistemes a la resta del territori.

La previsió és que, després de la primera part de la campanya informativa, comenci la distribució dels materials que necessiten les famílies per realitzar la recollida de deixalles, com són les bosses, els cubells d'orgànica i les targetes identificatives d'obertura de contenidors, segons el sistema previst per cada nucli.

Els diferents sistemes que entraran en prova són el porta a porta (barri de les Olletes-Vall d'en Bas), bosses personalitzades (barri de la Roureda-Sant Joan les Fonts), contenidors tancats amb obertura amb targeta i bosses personalitzades (nucli d'Argelaguer), i contenidors amb identificació d'usuaris i bosses personalitzades (barri de can Blanc-can Jofre-can Potxa a Santa Pau).

Per al model porta a porta, cada setmana, els ciutadans tindran a la seva disposició 2 bosses d'escombraries de 30 litres de capacitat, per als envasos lleugers. A més de la matèria orgànica, es distribuirà un cubell airejat i 3 bosses a la setmana d'entre 10 i 15 litres de capacitat.

Per al model de bosses personalitzades, els veïns disposaran de 2 bosses de 30 litres de capacitat per a la fracció resta i 3 bosses amb capacitat de 30 litres per als envasos lleugers. A partir de les bosses el Consell podrà identificar els productors.

Per al model de contenidors d'obertura amb targeta i bosses personalitzades, els veïns disposaran de 2 bosses de fracció resta amb capacitat per a 30 litres i de 3 bosses amb capacitat de 30 litres per a envasos lleugers. La singularitat és que els contenidors només s'obriran amb targeta personalitzada.

Pel model de contenidors amb identificació d'usuaris i bosses personalitzades, els veïns disposaran de 2 bosses per a la fracció resta amb capacitat per a 30 litres i de 3 bosses amb capacitat de 30 litres per a envasos lleugers.

En aquest cas el veí no tindrà assignat un contenidor concret, sinó que podrà fer ús de qualsevol dels contenidors, però cada cop que obri el contenidor s'haurà d'identificar.