L'equip de resposta ràpida de l'hospital Josep Truetava ser present la setmana passada a Tarragona en la jornada anual de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica. La presentació del projecte gironí, que consisteix en un grup de professionals que actua de manera immediata quan es detecta el deteriorament d'un pacient hospitalitzat al centre, va ser presentat per la doctora Carol Lorencio, presidenta del Comitè d'Aturada i adjunta del Servei de Medicina Intensiva del Trueta.

Des del centre destaquen que la ponència va despertar l'interès dels professionals que assistien a la jornada, que es van mostrar interessats en el model de Girona per traslladar-lo a d'altres hospitals.

L'equip de resposta ràpida de Girona va començar a treballar a principis d'aquest any i està integrat per un adjunt, un resident i un professional d'infermeria de la Unitat de Cures Intensives (UCI) i s'activa a petició del personal assistencial que treballa a les diferents plantes de l'hospital.

El seu objectiu principal és anticipar-se al possible deteriorament clínic dels pacients de planta, per tal d'evitar-ne la seva evolució a l'aturada. Si malauradament, el pacient evoluciona a aturada cardiorespiratòria, també s'encadena amb un equip específic multidisciplinar i multimàquinari que permet una millor atenció desplaçant-se al lloc a on ha ocorregut.