El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va indicar que abans de l'agost vindrà a Olot per concretar els terminis de la construcció de la variant. Rull va fer l'afirmació en el decurs del lliurament del premis Garrotxí de l'Any i després que l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, fes un discurs de reclamació de la variant cada cop que pujava a l'escenari.

Rull va explicar que quan tornava d'un viatge a Núria va demanar passar pel vial Sant Jordi d'Olot. Va apuntar que ara no existeix un coll d'ampolla similar a tot Catalunya i es va comprometre a donar-hi solució. «És evident que en el 2017 no té cap mena de sentit que no hi hagi una variant d'Olot». En un acte de reconeixement a l'esforç individual i col·lectiu, el conseller va lloar l'autoestima de la gent de la Garrotxa. Va definir que l'autoestima és l'arma destinada a canviar les realitats.

Si l'autoestima i els valors de l'esforç i de l'emprenedoria -segons ell, estan dins la gent de la Garrotxa com un programari dins d'un ordinador, la Generalitat té l'obligació de posar el maquinari. És a dir, els instruments perquè els valors es converteixin en producció positiva generadora de vida i de benestar. Rull va assenyalar que el president Carles Puigdemont se sent cridat a fer possible la variant i que la considera un dels reptes del seu mandat.