L'hospital de Campdevànol disposa des de fa una setmana d'un nou equip per fer Tomografia Axial Computada ('hospital de CampdevànolTACun aparell amb el que qual la direcció del centre preveu fer un miler d'exploracions l'any, el que suposa un 30% més que el 2016, quan es van programar unes 750 proves a petició del centre.

Aquest nou aparell s'anirà posant en funcionament de manera progressiva i de moment s'ha començat per les exploracions menys complexes, indica el centre comarcal del Ripollès.

La incorporació del TAC evitarà desplaçaments als pacients a Vic i a Girona, ja que fins ara els TAC programats es feien a l'hospital osonenc i els urgents, al centre vigatà o a l'hospital Josep Trueta.A més, remarca el centre, permetrà escurçar els temps de diagnòstic en cas d'urgències.

Entre la compra de l'aparell i el condicionament de la sala, ha suposat una inversió de 320.000 euros.

El nou equip permet fer proves de cap i coll, tòrax, abdomen, pelvis i extremitats, tant superiors com inferiors i incorpora un software per a la reducció de la radiació, que permet rebaixar-la fins a un 70 % si es compara amb altres tipus d'aparells.