Les oficines per renovar el DNI a Girona no donen cita prèvia fins a finals de juliol

Només a Sant Feliu de Guíxols es pot aconseguir hora a partir del 18 de juliol i en la resta d'oficines cal esperar al 27 del mes vinent · Per al passaport, la cita prèvia més pròxima és a Figueres a partir del 22 de juny i a la resta no hi ha hora fins al juliol

08.06.2017 | 07:55
Els funcionaris van reclamar a finals de març més persones i van denunciar les llargues cues virtuals.

S'acosta l'estiu i, com ja és habitual en els últims anys, les dificultats per aconseguir cita prèvia per renovar el DNI en qualsevol de les oficines es converteix en una odissea per a molts ciutadans. En plenes vacances, la manca de personal funcionari sumat al repunt de peticions per renovar del carnet d'identitat donen com a resultat la gairebé impossibilitat d'aconseguir hora. Si les seves vacances són al principi de l'estiu i ha de renovar el DNI, quatre de les cinc oficines de les comarques gironines ja no donen hora fins a l'última setmana de juliol i haurà d'anar a Sant Feliu de Guíxols, on tenen una major disponibilitat a partir del 18 de juliol. A la resta, cal esperar almenys fins al 27 de juliol. L'alternativa seria fer-se (o renovar) el passaport, que es pot aconseguir bàsicament a partir del juliol (per al juny només tenen hora a Figueres a partir del 22).

D'entrada, d'aquí i fins a finals de juny, la cita prèvia de la Direcció General de Policia ja no permet fixar cap data per renovar el DNI en cap de les cinc oficines (Camprodon, Figueres, Girona, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols), excepte si algun ciutadà anul·la la seva hora i momentàniament queda lliure al lloc web, segons es va poder comprovar ahir. Per aquest mes de juny, bàsicament quedaven cites per a renovar el passaport a l'oficina de Figueres (sis dies amb hores lliures a partir del dia 22). En la resta d'oficines, el mes de juny està ple.

Pel que fa al DNI, no quedava cap hora per aquest mes de juny i, per al juliol, quatre de les cinc oficines només tenien un dia disponible per renovar el carnet. (Camprodon el 31 de juliol, Figueres el dia 27, Girona el dia 28 i a Lloret només tenen ja un dia, el 8 d'agost). Només a Sant Feliu de Guíxols hi ha una major disponibilitat. Es pot aconseguir cita a partir del dia 18 de juliol. En totes les altres, actualment la cita es pot demanar a partir de l'agost.

Pel que fa al passaport, durant el mes de juliol hi ha hores durant tot el mes, una alternativa als que necessitin un document de viatge i no puguin esperar a renovar el DNI fins a finals del mes de juliol.

Els problemes per renovar el DNI és deu al període estival i a la manca de personal i de recursos. Els mateixos funcionaris han denunciat les llargues cues virtuals de la cita prèvia, cosa que feia que tràmits com renovar el DNI s'endarrerissin fins a un mes i mig.

Reivindicacions dels funcionaris

La Junta de Personal Funcionari i el Comitè d'Empresa de l'AGE a la demarcació de Girona va denunciar la situació el passat 30 de març amb una concentració davant la subdelegació del Govern espanyol a Girona per reclamar que s'incrementi un 20% la plantilla per tal de poder donar «un servei de qualitat» als ciutadans.

Aquell dia, els funcionaris van assegurar que les esperes per aconseguir cita prèvia es podien allargar gairebé dos mesos, fet que provoca algunes «situacions de tensió» que els treballadors «han d'aguantar». El president de la Junta de Personal Funcionari de Girona, Rafael Muñoz, va recordar llavors que ells no només tramiten sol·licituds sinó que «han d'assessorar administrativament» els ciutadans i també va reclamar que no nomé s'ampliï la plantilla, sinó que també es rejoveneixi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El desdoblament de Medinyà a Orriols, una història d´entrebancs

El desdoblament de Medinyà a Orriols, una història d´entrebancs

Les obres d'aquest tram de l'N-II es van iniciar el 2009, es van aturar el 2010 i el 2015 van...

El Trueta posa al dia la farmàcia i en robotitzarà el magatzem

El Trueta posa al dia la farmàcia i en robotitzarà el magatzem

?L'hospital de Girona destinarà 1,18 milions d'euros a modernitzar el servei amb un projecte que...

Peücs teixits en residències per a uns cent prematurs

Peücs teixits en residències per a uns cent prematurs

Una iniciativa als centres de gent gran promou el ganxet per ajudar que els residents se sentin...

L´alcalde de Blanes defensa el referèndum i assegura que, si s´acaba fent, votarà «no»

L´alcalde de Blanes defensa el referèndum i assegura que, si s´acaba fent, votarà «no»

?Lupiáñez es pregunta en una entrevista a Onda Cero «quin mal fa dipositar un vot en una urna» i...

Incendi de vegetació a tocar les cases a Cassà

Incendi de vegetació a tocar les cases a Cassà

UN FOC VA AIXECAR l'ALARMA ENTRE ELS VEÏNS DE cASSÀ DE LA SELVA, ahir a la tarda, ja...

Enllaços recomanats: Premis cinema