Les oficines per renovar el DNI a Girona no donen cita prèvia fins a finals de juliol

Només a Sant Feliu de Guíxols es pot aconseguir hora a partir del 18 de juliol i en la resta d'oficines cal esperar al 27 del mes vinent · Per al passaport, la cita prèvia més pròxima és a Figueres a partir del 22 de juny i a la resta no hi ha hora fins al juliol

08.06.2017 | 07:55
Els funcionaris van reclamar a finals de març més persones i van denunciar les llargues cues virtuals.

S'acosta l'estiu i, com ja és habitual en els últims anys, les dificultats per aconseguir cita prèvia per renovar el DNI en qualsevol de les oficines es converteix en una odissea per a molts ciutadans. En plenes vacances, la manca de personal funcionari sumat al repunt de peticions per renovar del carnet d'identitat donen com a resultat la gairebé impossibilitat d'aconseguir hora. Si les seves vacances són al principi de l'estiu i ha de renovar el DNI, quatre de les cinc oficines de les comarques gironines ja no donen hora fins a l'última setmana de juliol i haurà d'anar a Sant Feliu de Guíxols, on tenen una major disponibilitat a partir del 18 de juliol. A la resta, cal esperar almenys fins al 27 de juliol. L'alternativa seria fer-se (o renovar) el passaport, que es pot aconseguir bàsicament a partir del juliol (per al juny només tenen hora a Figueres a partir del 22).

D'entrada, d'aquí i fins a finals de juny, la cita prèvia de la Direcció General de Policia ja no permet fixar cap data per renovar el DNI en cap de les cinc oficines (Camprodon, Figueres, Girona, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols), excepte si algun ciutadà anul·la la seva hora i momentàniament queda lliure al lloc web, segons es va poder comprovar ahir. Per aquest mes de juny, bàsicament quedaven cites per a renovar el passaport a l'oficina de Figueres (sis dies amb hores lliures a partir del dia 22). En la resta d'oficines, el mes de juny està ple.

Pel que fa al DNI, no quedava cap hora per aquest mes de juny i, per al juliol, quatre de les cinc oficines només tenien un dia disponible per renovar el carnet. (Camprodon el 31 de juliol, Figueres el dia 27, Girona el dia 28 i a Lloret només tenen ja un dia, el 8 d'agost). Només a Sant Feliu de Guíxols hi ha una major disponibilitat. Es pot aconseguir cita a partir del dia 18 de juliol. En totes les altres, actualment la cita es pot demanar a partir de l'agost.

Pel que fa al passaport, durant el mes de juliol hi ha hores durant tot el mes, una alternativa als que necessitin un document de viatge i no puguin esperar a renovar el DNI fins a finals del mes de juliol.

Els problemes per renovar el DNI és deu al període estival i a la manca de personal i de recursos. Els mateixos funcionaris han denunciat les llargues cues virtuals de la cita prèvia, cosa que feia que tràmits com renovar el DNI s'endarrerissin fins a un mes i mig.

Reivindicacions dels funcionaris

La Junta de Personal Funcionari i el Comitè d'Empresa de l'AGE a la demarcació de Girona va denunciar la situació el passat 30 de març amb una concentració davant la subdelegació del Govern espanyol a Girona per reclamar que s'incrementi un 20% la plantilla per tal de poder donar «un servei de qualitat» als ciutadans.

Aquell dia, els funcionaris van assegurar que les esperes per aconseguir cita prèvia es podien allargar gairebé dos mesos, fet que provoca algunes «situacions de tensió» que els treballadors «han d'aguantar». El president de la Junta de Personal Funcionari de Girona, Rafael Muñoz, va recordar llavors que ells no només tramiten sol·licituds sinó que «han d'assessorar administrativament» els ciutadans i també va reclamar que no nomé s'ampliï la plantilla, sinó que també es rejoveneixi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La comunitat musulmana de Ripoll diu que se sent "sola" i demana ajut psicològic

La comunitat musulmana de Ripoll diu que se sent "sola" i demana ajut psicològic

El president de l'entitat, Ali Yassine, reitera que no tenen la culpa del que ha passat i que mai...

Les esquerres, sindicats i entitats de Girona signen un manifest conjunt a favor del referèndum i criden a participar

Les esquerres, sindicats i entitats de Girona signen un manifest conjunt a favor del referèndum i criden a participar

Els impulsors de la iniciativa alerten que defensaran les "institucions ciutadanes" si són...

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home de 45 anys va patir ahir una aturada cardíaca mentre participava a la 44a Travessia de...

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Representants de Sant Joan de l'Albera, Rosselló, van participar ahir a la Festa Major de...

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Alguns veïns del poble no veuen bé que propaganda d'una determinada opció política serveixi per...

Enllaços recomanats: Premis cinema